Ingrediënten
-
Formaggio is een tomatensaus met Italiaanse kazen. Gemaakt met Grana Padano DOP en Pecorino Romano DOP.
-
Pipe Rigate zijn grote holle schelppasta, gemaakt van 100% kwaliteitsgraan voor een heerlijke stevige bite.
-
-
-
-
-
-
-
Bereidingswijze Gevulde pastaschelpen uit de oven
-
Stap 1
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bepaal het aantal pastaschelpen aan de hand van de grootte van de ovenschaal.
-
Stap 2
Bak de pijnboompitten licht in een pan en bewaar deze apart in een schaaltje voor de garnering. Bak vervolgens in dezelfde pan de spinazie. Zorg dat deze goed slinkt en druk vervolgens het vocht uit de spinazie met een zeef.
-
Stap 3
Maak vervolgens het ricotta mengsel voor in de schelpen. Doe de ricotta in een bakje en meng met een flinke hand Parmezaanse kaas, peper en zout. Voeg hier citroenrasp aan toe. Snijd de spinazie en salie fijn en voeg toe.
-
Stap 4
Verwarm de oven voor op 200°C. Gebruik de Grand’Italia Formaggio om de bodem van de ovenschaal te vullen. Doe het ricotta mengsel in een spuitzak. Vul de pasta met het ricotta mengsel en druk ze nadat ze gevuld zijn zachtjes in de ovensaus.
-
Stap 5
Zet het geheel voor ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. Garneer het ovengerecht als laatste met wat Parmezaanse kaas en de pijnboompitten.