Pasta Tortellini met salie botersaus en Parmezaanse kaas

Tortellini con burro, salvia e Parmigiano

(2178)

Dit recept voor tortellini burro e salvia, zoals deze tortellini met salie botersaus in Italië wordt genoemd, is een eenvoudige en delicate klassieker. De burro e salvia saus wordt vaak gecombineerd met ravioli/tortellini, gnocchi en andere korte pastavormpjes. Het originele recept voor burro e salvia maak je met slechts enkele simpele ingrediënten: een goede gevulde pasta (bijv. Tortellini ai Formaggi of Tortellini al Gusto Carne), roomboter, salie en geraspte Parmezaanse kaas. Doordat je voor dit recept maar enkele ingrediënten nodig hebt, is de kwaliteit ervan wel heel belangrijk! Maak vanavond nog deze gevulde pasta met kaas en salie botersaus en je geniet super snel van een smaakvolle klassieke Italiaanse pastamaaltijd.

  • < 20
  • Vlees

Ingrediënten

Bereidingswijze Pasta Tortellini met salie botersaus en Parmezaanse kaas

  • Stap 1

    Breng een ruime pan water aan de kook. Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende ca. 14 min.

  • Stap 2

    Laat de roomboter langzaam smelten op zacht vuur.

  • Stap 3

    Als de gesmolten boter doorzichtig wordt voeg je de gesneden salieblaadjes toe. Laat ze zachtjes 4-5 min. pruttelen.

  • Stap 4

    Haal de gekookte gevulde pasta voorzichtig uit het water met een schuimspaan, zodat ze niet stuk gaan.

  • Stap 5

    Serveer de tortellini direct met de gesmolten boter. Maak het gerecht af met geraspte Parmezaanse kaas.

La Bella Vita tip

La Bella Vita tip

Wat is tortellini? Tortellini is een typische gevulde pastasoort, die oorspronkelijk uit Bologna (Noord-Italië) komt. Het deeg van de gevulde pastaringetjes wordt doorgaans gemaakt van pastabloem en ei. De vulling wordt van verschillende soorten ingrediënten gemaakt, zoals vlees, Italiaanse kazen of spinazie en ricotta. Lees meer over onze tortellini op de productpagina’s van de varianten: 

Kooktip bij Pasta tortellini met salie botersaus en parmezaanse kaas

Koken met salie: In Italië zijn ze er dol op om met dit heerlijke delicate kruid te koken. Salie wordt bijvoorbeeld gebruikt als smaakmaker voor pastasauzen, maar ook om Italiaanse gerechten mee te garneren. Daarnaast kun je het gebruiken om een vulling voor bijvoorbeeld vlees of gevogelte op smaak te brengen of in een Italiaanse stoofpot. 

Vervang in dit recept bijvoorbeeld de tortellini eens door Gnocchi di Patate, voor een heerlijke gnocchi met salieboter. Of probeer deze heerlijke truffel ravioli met salie en gegrilde citroen

Het is nog lekkerder om voor deze delicate recepten zelf salie te kweken. Van alle Italiaanse kruiden is salie, met haar vaalgroene kleur en zachte langwerpige blaadjes, misschien wel een van de beste om zelf te kweken. Je ziet salie regelmatig als sierplant in de tuin. Maar salie is winterhard en heeft maar een klein beetje aandacht nodig. Het ideale kruid dus om zelf te kweken, ook als je geen groene vingers hebt! 
 

Kooktip salie Grand'Italia
Beoordeel dit recept