Ingrediënten
-
Tortellini ai Formaggi is een gevulde pasta, gemaakt van pastadeeg met vrije uitloopeieren en een vulling van Italiaanse kaas en ricotta.
-
Pesto alla Genovese is een heerlijke smaakmaker naar traditioneel Italiaans recept, gemaakt van verse basilicum (van duurzame landbouw).
-
-
-
-
-
-
-
Bereidingswijze Tortellini met pesto-ricottasaus
-
Stap 1
Kook de tortellini volgens de aanwijzing op de verpakking, gedurende 13 minuten zodat deze lekker 'al dente' blijft.
-
Stap 2
Pel ondertussen de knoflook en snijd fijn. Snijd de vleestomaat en courgette in blokjes van ca. 2 cm.
-
Stap 3
Verwarm een pan met olijfolie op middelhoog vuur en fruit de knoflook glazig. Voeg de courgette en tomaat toe en bak ca. 3 minuten mee.
-
Stap 4
Voeg de pesto en de ricotta toe in de pan en roer alles goed door elkaar. Voeg de tortellini toe en verwarm dit nog 4 minuten mee op middelhoog vuur.
-
Stap 5
Hak ondertussen de pistachenoten grof. Verdeel de pasta over de borden en garneer met de Parmezaanse kaas en pistachenoten.