Ingrediënten
-
Tortellini agli Spinaci e Ricotta is een gevulde pasta, gemaakt van pastadeeg met vrije uitloopeieren en een vulling van ricotta.
-
Pesto alla Genovese is een heerlijke smaakmaker naar traditioneel Italiaans recept, gemaakt van verse basilicum (van duurzame landbouw).
-
-
-
-
Bereidingswijze Pasta Tortellini ovenschotel met pesto
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Stap 2
Kook de tortellini volgens de aanwijzing op de verpakking, maar houd 11 minuten kooktijd aan in plaats van 15 minuten.
-
Stap 3
Roer terwijl de pasta kookt de Pesto alla Genovese door de ricotta. Meng vervolgens het pesto ricotta mengsel met de courgetteblokjes en de gehalveerde cherrytomaatjes.
-
Stap 4
Giet de voorgekookte tortellini af en roer de gevulde pasta door het pesto-ricotta mengsel en de groenten.
-
Stap 5
Vet een ovenschaal in en verdeel de tortellini gelijkmatig over de schaal. Leg de plakjes mozzarella erop. Bak de tortellini ovenschotel vervolgens af gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven.