Tagliatelle con pesto e pomodorini

Tagliatelle met pesto en trostomaatjes

(2468)

Door tomaten te roosteren in de oven worden ze zoeter dan zoet. En dat past perfect bij dit eenvoudige gerecht met pesto en pijnboompitten.

  • < 20
  • Vegetarisch

Ingrediënten

Voedingswaarden

  • Energie

    815kcal

  • Koolhydraten

    77g

  • Eiwitten

    23g

  • Vetten

    45g

Bereidingswijze Tagliatelle con pesto e pomodorini

  • Stap 1

    Verwarm de oven voor op 180°C

  • Stap 2

    Leg de tomaatjes op een met bakpapier bedekte bakplaat en besprenkel met de olie. Breng op smaak met peper en zout en rooster ze 12-15 min. in de oven.

  • Stap 3

    Breng ondertussen een pan met water aan de kook en bereid de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar een beetje van het kookvocht.

  • Stap 4

    Verhit een koekenpan zonder boter of olie en rooster de pijnboompitten goudbruin. Doe ze op een bord.

  • Stap 5

    Doe de pesto en de boter in een kom en voeg een beetje kookvocht van de pasta toe, zodat de boter smelt.

  • Stap 6

    Schep de tagliatelle door het pesto-botermengsel en garneer met de tomaatjes, pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Lekker met basilicum.

Recept Tagliatelle con pesto e pomodorini Grand'Italia

Vergeet niet om de pijnboompitten te roosteren voordat je ze gebruikt. Ze worden dan niet alleen knapperig, ook de nootachtige smaak komt dan extra naar voren. Blijf er wel bij, ze verkleuren sneller dan je denkt!

Beoordeel dit recept