Pasta Pesto met burrata en Parmaham

Pasta al Pesto con burrata e proscuitto di Parma

(6)

Deze romige pasta met burrata en pesto is echt een feestje op je bord. De combinatie van tagliatelle met pesto, Parmaham en romige burrata is onweerstaanbaar voor de liefhebbers van deze klassieke Italiaanse ingrediënten. We voegen een moderne twist toe door het gebruik van meer trendy ingrediënten, zoals groene asperges. De Parmaham voegt een heerlijke bite toe aan deze pasta pesto met burrata, de frisse zoete tomaatjes en gegrilde groene asperges zorgen voor een perfecte smaakbalans. 

  • < 40
  • Vegetarisch

Ingrediënten

Voedingswaarden

  • Energie

    1.029kcal

  • Koolhydraten

    80,7g

  • Eiwitten

    37,3g

  • Vetten

    60,7g

  • Vezels

    7,6g

Bereidingswijze Pasta Pesto met burrata en Parmaham

  • Stap 1

    De tagliatelle koken; Breng een ruime pan water aan de kook. Kook de Tagliatelle all'Uovo volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 7 minuten, zodat deze lekker 'al dente' blijft.

  • Stap 2

    Was intussen de cherrytomaten en de groene asperges. Droog de groene asperges met een schone theedoek en snijd de onderkant eraf (ca. 1-2 cm). Bestrijk ze met olijfolie.

  • Stap 3

    Verwarm een scheutje olijfolie in een grillpan en leg de droge asperges daarin. Keer ze regelmatig om, zodat ze rondom goudbruin worden en ze grillstrepen krijgen. Voeg naar smaak wat peper en zout toe. Snijd de cherrytomaten door de helft.

  • Stap 4

    Giet de gekookte tagliatelle af en meng deze samen met de Romige Pesto alla Genovese in een pan. Verwarm de pasta met pesto voor 2 minuten. Haal de pan van het vuur en meng de gehalveerde cherrytomaten voorzichtig door de pasta.

  • Stap 5

    Verdeel het gerecht over borden of een schaal en garneer met Parmaham en de gegrilde groene asperges. Scheur de burrata iets open. Maak het gerecht af door de burrata in het midden bovenop het gerecht te leggen.

La Bella Vita tip Burrata

La Bella Vita tip

Burrata; één heerlijke zachte Italiaanse kaas, die momenteel steeds populairder wordt en graag als romige toevoeging wordt gebruikt voor verschillende soorten pastagrechten! Maar wat is burrata?

Burrata is een zachte Italiaanse kaas (gemaakt van koemelk), die erg lijkt op mozzarella. En dat is niet gek, want de buitenkant van een burrata is gemaakt van mozzarella. Daarom lijken de twee kazen op elkaar en worden ze ook wel eens met elkaar verward. De binnenkant bestaat uit een soort room en restjes van mozzarella, die ze in Italië ‘stracciatella’ noemen.

Benieuwd naar andere smaakvolle Italiaanse kazen? Lees er meer over in Formaggio di Italia – zo kies je de perfecte Italiaanse kaas

Kooktip bij Pasta pesto met burrata en parmaham

Wil je een vegetarisch burrata pasta recept maken? Let dan goed op dat je een burrata gebruikt waarin het stremsel ook vegetarisch is. Doorgaans kun je dit in de ingrediëntendeclaratie op de verpakking vinden. In dit recept voor pasta met burrata kun je de Parmaham dan bijvoorbeeld vervangen door geroosterde pijnboompitten (ca. 15g). Of gebruik andere noten, zaden of pitten voor die extra bite. 

Kooktip vegetarische burrata pasta
Beoordeel dit recept