Tagliatelle alla Carbonara

Tagliatelle alla Carbonara

(394)

Room of geen room? Italianen vinden over het algemeen room in het recept voor carbonara niet authentiek. Anderen zeggen dat room vroeger wel degelijk al werd gebruikt, voor mensen die moesten aansterken. In ieder geval is carbonara van oorsprong een stevige kost voor hongerige mijnwerkers.

  • < 40
  • Vlees

Ingrediënten

Voedingswaarden

  • Energie

    675kcal

  • Koolhydraten

    79g

  • Eiwitten

    23g

  • Vetten

    28g

Bereidingswijze Tagliatelle alla Carbonara

  • Stap 1

    Verwarm de oven voor op 250 graden Celsius. Leg de paprika's op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze 20 min. tot ze zwart beginnen te kleuren. Neem de paprika's uit de oven, dek ze af met aluminiumfolie en laat 10 min. staan. Verwijder de velletjes en snijd het vruchtvlees in reepjes.

  • Stap 2

    Breng ondertussen een pan water aan de kook en bereid de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  • Stap 3

    Verwarm de Carbonara saus in een steelpan en meng samen met de paprika door de tagliatelle.

  • Stap 4

    Garneer met de Parmezaanse kaas.

  • Stap 5

    Ook lekker met croutons en fijngehakte basilicumblaadjes.

Croutons zijn ideaal om oud brood op te maken. Snijd het brood in blokjes en besprenkel ze met olijfolie en wat zout. Leg ze op een bakpapier beklede bakplaat en zet ze in een voorverwarmde oven van 170 graden. Bak de croutons ongeveer 25 minuten, draai ze halverwege om.

Beoordeel dit recept