Spaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus

Spaghetti con le polpettine

(412)

Pasta kneden met je voeten? Dat was ooit dé manier om in fabrieken grote hoeveelheden deeg te verwerken. Gelukkig zijn de pastamachines en technieken van tegenwoordig een stuk geavanceerder!

  • < 40
  • Vlees

Ingrediënten

Bereidingswijze Spaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus

  • Stap 1

    Snipper de ui en pers de knoflook. Snijd de gedroogde tomaatjes in kleine stukjes. Hak de steeltjes van de basilicum fijn en scheur de blaadjes.

  • Stap 2

    Meng het rundergehakt met de ui, pesto, helft van de knoflook, helft van de zongedroogde tomaatjes, ei en paneermeel. Draai er balletjes van 3 centimeter van.

  • Stap 3

    Bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  • Stap 4

    Verhit een scheutje olie in een diepe pan en fruit de resterende knoflook en zongedroogde tomaatjes met de steeltjes van de basilicum. Voeg de balletjes toe en bak in 4 minuten rondom goudbruin. Voeg de Sugocasa Aglio toe, zet het vuur laag en sudder met de deksel op de pan nog 8 minuten door.

  • Stap 5

    Verdeel de spaghetti over de borden, serveer de gehaktballetjes in tomatensaus erover en garneer met de blaadjes basilicum.

  • Stap 6

    Extra lekker met Parmezaanse kaas!

  • Stap 7

    Maak dit recept ook eens met kipgehakt!

Beoordeel dit recept