Rigatoni recept met sperziebonen en pikante kip

Rigatoni con fagioli e pollo piccante

(961)

Dit rigatoni recept voor pasta met sperziebonen en kip, zet je al binnen 25 minuten op tafel! Je krijgt er gelijk trek van; een bord vol warme perfect ‘al dente’ rigatoni, in een rijke pikante tomatensaus. De malse kipblokjes brengen de proteïne in het recept en de knapperige sperziebonen voegen de nodige vitaminen toe. De combinatie van sperziebonen met pasta wordt niet vaak gemaakt, en is onze smaakvolle moderne twist in het recept. De pasta met boontjes en kip is heerlijk in z’n eenvoud, maar toch met een beetje extra pit van de Piccante pastasaus. Maak ‘m vanavond!

  • < 20
  • Gevogelte

Ingrediënten

Bereidingswijze Rigatoni recept met sperziebonen en pikante kip

  • Stap 1

    Blancheer de sperziebonen 30 sec. in kokend water, giet ze af en leg ze in ijskoud water. Zo blijven de sperziebonen mooi van kleur. Stoom de sperziebonen vervolgens beetgaar en breng ze op smaak met peper en zout.

  • Stap 2

    Kook de rigatoni volgens de aanwijzing op de verpakking, gedurende 11 min. zodat deze lekker ‘al dente’ blijft. Bestrooi ondertussen de stukken kipfilet met een beetje peper en zout en bak ze aan alle kanten goudbruin en gaar.

  • Stap 3

    Voeg de PIccante pastasaus en de sperziebonen bij de kip. Verwarm de saus op laag vuur. Giet de pasta af en meng de saus erdoor.

Bella vita tip

La Bella Vita tip

Extra groente toevoegen aan de pasta kip boontjes tomatensaus? Laat je inspireren door de groenten van het seizoen. Denk bijvoorbeeld aan reepjes gegrilde paprika. Experimenteer met de lekkerste Italiaanse ingrediënten en proef de kwaliteit! Meer Italiaanse ingrediënten inspiratie nodig? Je leest er alles over op onze ‘La Bella Vita’ inspiratie pagina. 

Kooktip bij Rigatoni recept met sperziebonen en pikante kip

Voeg een eigen moderne twist toe aan dit recept en geef het je creatieve draai. Denk bijvoorbeeld aan een zelfgemaakte kruidenolie, van jouw favoriete Italiaanse kruiden en een goede olijfolie. Hak de kruiden, zoals peterselie of basilicum, fijn en meng deze met een goede kwaliteit olijfolie en een snufje zout. Laat de smaken goed intrekken en druppel de olie over de rigatoni met kip om de pasta helemaal af te maken. 

Kooktip kruidenolie Grand'Italia
Beoordeel dit recept