Ingrediënten
-
Fusilli is een geribbelde holle pasta, gemaakt van 100% kwaliteitsgraan voor een heerlijke stevige bite.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Bereidingswijze Rigatoni met mosselen
-
Stap 1
Kook de Rigatoni in ruim kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
-
Stap 2
Verdeel de prei in ringen over de bodem van een ruime pan. Schenk er de wijn bij. Leg de schoongemaakte mosselen op de prei en bestrooi royaal met peper.
-
Stap 3
Breng de mosselen in een gesloten pan aan de kook en kook ze 6-8 minuten of tot alle schelpen openstaan. Kook intussen de peultjes in water in 4-5 minuten beetgaar.
-
Stap 4
Schraap met een theelepel de zaadlijsten uit de komkommer. Snijd de komkommer in halve maantjes.
-
Stap 5
Giet de pasta en de peultjes af en spoel onder stromend water koud.
-
Stap 6
Haal de mosselen uit de schelp (bewaar het mosselkookvocht). Meng de pasta, de peultjes, de komkommer, de ui in halve ringen, de gehalveerde kerstomaatjes en de mosselen.
-
Stap 7
Meng de mayonaise met 2-3 el van het bewaarde mosselvocht tot een lobbige dressing. Meng de dressing door de pastasalade. Schep de peterselie of tuinkers erdoor en breng de pastasalade op smaak met zout en peper.