Penne all'Arrabbiata met paprika

Penne all'Arrabbiata con peperone

(1)

Dit is een recept voor mensen die van écht pittig houden! Deze pasta zet je letterlijk in vuur en vlam. We maken deze Italiaanse klassieker voor Penne all’Arrabbiata met onze nieuwe Arrabbiata pastasaus. De bereidingswijze van een zelfgemaakte pittige pastasaus is super eenvoudig en snel. Maar je geniet nog sneller van dit spicy pasta recept wanneer je de éxtra pittige pastasaus uit pot gebruikt. Wij hebben de beste, 100% natuurlijke ingrediënten als tomaat, chilipeper, knoflook en peterselie, hierin al voor je bij elkaar gedaan. Simpel, goed van smaak en lekker snel. 

  • < 20
  • Vegetarisch

Ingrediënten

Voedingswaarden

  • Energie

    767kcal

  • Koolhydraten

    82,8g

  • Eiwitten

    15,7g

  • Vetten

    10,1g

  • Vezels

    6,2g

Bereidingswijze Penne all'Arrabbiata met paprika

  • Stap 1

    Kook de Penne volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 11 min. zodat deze lekker 'al dente' blijft. Bewaar een beetje van het kookvocht.

  • Stap 2

    Snijd de paprika's in repen van 1 cm. Bak ze ca. 5 min. in de olijfolie op middelhoog vuur tot ze iets kleuren. Voeg de Arrabbiata pastasaus toe en de helft van de peterselie. Laat een paar minuten pruttelen.

  • Stap 3

    Schep de pastasaus met het apart gehouden kookvocht door de pasta en bestrooi met de rest van de peterselie om het gerecht helemaal af te maken.

  • Stap 4

    Serveertip: Lekker met stukjes gebakken rundersaucijs of geraspte Pecorino Romano.

La Bella Vita tip

La Bella Vita tip

Wat betekent Arrabbiata? De letterlijke vertaling van het Italiaanse woord ‘arrabbiata’ is ‘boos’. Dit verwijst natuurlijk indirect naar het niveau van pittigheid in deze pastasaus. Pasta Arrabbiata is een klassieker uit de moderne Italiaanse keuken. Dit pittige pasta recept vindt haar oorsprong in de jaren 50-60 in Rome. In Italië houden ze van de eenvoud in producten en pastasauzen, daardoor is een klassieke pittige Arrabbiata pastasaus gemaakt van enkel eenvoudige ingrediënten van de beste kwaliteit. Ondanks de eenvoud van de ingrediënten maakt de hoeveelheid chilipeper super smaakvol.

Kooktip bij Penne all'arrabbiata met paprika

Je kunt een Arrabbiata pastasaus natuurlijk zelf maken, met verse tomaten en de door jouw gewenste hoeveelheid chilipeper. Wij hebben met Grand’Italia Arrabbiata pastasaus echter de allerbeste ingrediënten, zoals zongerijpte Italiaanse tomaten en de perfecte hoeveelheid chilipeper, al voor je samengevoegd. Daarmee ben je dus nóg sneller klaar! Maak het recept af naar jouw eigen smaak door te variëren met jouw favoriete ingrediënten. Denk hierbij aan paprika, zoals in dit recept, of aan geroosterde kerstomaatjes, geraspte Pecorino Romano of vers gehakte peterselie. Serveer jouw pittige pasta met een frisse salade als lekkere tegenhanger voor de hitte. 

Kooktip pasta Arrabbiata Grand'Italia
Beoordeel dit recept