Pasta uit de oven met truffelsalami

Pasta al forno con salame al tartufo

()

@karinpauw: 'Ik moet zeggen dat ik de sauzen van Grand'Italia heerlijk vind! Ze hebben vaak ook nog eens prima voedingswaarden.'

  • < 40
  • Vlees

Ingrediënten

  • Pasta Mini Fusilli Tradizionali 350g Grand'Italia

    Mini Fusilli is een kleine spiraalvormige pasta, gemaakt van harde tarwe (grano duro), met een stevige ‘al dente’ bite.

  • Pastasaus Formaggio 400g Grand'Italia

    Formaggio is een tomatensaus met Italiaanse kazen. Gemaakt met Grana Padano DOP en Pecorino Romano DOP.

Bereidingswijze Pasta uit de oven met truffelsalami

  • Stap 1

    Verwarm de oven voor op 180°C en kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.

  • Stap 2

    Doe de knoflook, muhammara, mosterd en de uitgeperste limoen in een ingevette wok- of koekenpan. Verwarm dit al roerend en voeg de gesnipperde sjalot toe.

  • Stap 3

    Doe alle groentes bij het mengsel in de pan en wok dat even goed door elkaar. Laat vervolgens met de deksel op de pan op laag vuur even pruttelen.

  • Stap 4

    Doe de pasta in een ovenschaal, samen met het groentemengsel en meng goed door elkaar. Voeg vervolgens de pastasaus toe en meng nogmaals goed.

  • Stap 5

    Verdeel de truffelsalami over de pasta en druk deze er een beetje tussen. Verdeel vervolgens de geraspte mozzarella over het ovengerecht.

  • Stap 6

    Zet de ovenschaal voor 15 minuten op 180°C in de oven.

  • Stap 7

    Garneer het gerecht naar wens nog met wat rucola of verse fijngesneden basilicum.

Grand'Italia La Bella Vita tip

La Bella Vita tip

Karin maakte dit heerlijke recept voor ons. Het recept kun je ook op haar instagram vinden: @karinpauw

@karinpauw Ovensaus Pasta Grand'Italia
Beoordeel dit recept