Ingrediënten
-
Mini Fusilli is een kleine spiraalvormige pasta, gemaakt van harde tarwe (grano duro), met een stevige ‘al dente’ bite.
-
Formaggio is een tomatensaus met Italiaanse kazen. Gemaakt met Grana Padano DOP en Pecorino Romano DOP.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Bereidingswijze Pasta uit de oven met truffelsalami
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C en kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.
-
Stap 2
Doe de knoflook, muhammara, mosterd en de uitgeperste limoen in een ingevette wok- of koekenpan. Verwarm dit al roerend en voeg de gesnipperde sjalot toe.
-
Stap 3
Doe alle groentes bij het mengsel in de pan en wok dat even goed door elkaar. Laat vervolgens met de deksel op de pan op laag vuur even pruttelen.
-
Stap 4
Doe de pasta in een ovenschaal, samen met het groentemengsel en meng goed door elkaar. Voeg vervolgens de pastasaus toe en meng nogmaals goed.
-
Stap 5
Verdeel de truffelsalami over de pasta en druk deze er een beetje tussen. Verdeel vervolgens de geraspte mozzarella over het ovengerecht.
-
Stap 6
Zet de ovenschaal voor 15 minuten op 180°C in de oven.
-
Stap 7
Garneer het gerecht naar wens nog met wat rucola of verse fijngesneden basilicum.