Ingrediënten
-
Penne is een holle pastavorm en hierdoor ideaal voor een wat grovere saus. Gemaakt van 100% kwaliteitsgraan voor een heerlijke stevige bite.
-
Pesto alla Genovese is een heerlijke smaakmaker naar traditioneel Italiaans recept, gemaakt van verse basilicum (van duurzame landbouw).
-
-
-
-
-
Bereidingswijze Pasta Pesto met tomaatjes, mozzarella en puntpaprika
-
Stap 1
Breng een ruime pan water aan de kook. Kook de Penne Tradizionali volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende ca. 11 min., zodat deze lekker 'al dente' blijft.
-
Stap 2
Laat ondertussen de mozarella balletjes goed uitlekken. Halveer de kerstomaatjes en snijd de puntpaprika in ringetjes.
-
Stap 3
Giet de pasta af en laat uitlekken. Gebruik een grote kom, zodat je de pasta pesto kunt maken. Doe de uitgelekte penne in de kom en besprenkel met de olijfolie.
-
Stap 4
Meng de Pesto alla Genovese door de pasta. Voeg drie kwart van de kerstomaatjes, de mozzarellabolletjes en de puntpaprika ringetjes toe. Meng goed door elkaar.
-
Stap 5
Verdeel deze lekkere pasta pesto over vier borden en strooi de laatste gehalveerde kerstomaatjes er overheen. Maak af met de verse basilicumblaadjes.