Ingrediënten
-
Formaggio is een tomatensaus met Italiaanse kazen. Gemaakt met Grana Padano DOP en Pecorino Romano DOP.
-
Mini Penne is een kleine holle pasta, gemaakt van harde tarwe (grano duro), met een stevige ‘al dente’ bite.
-
Besciamella saus, kan direct gebruikt worden.
-
-
-
-
-
-
Voedingswaarden
-
Energie
729kcal
-
Koolhydraten
77,5g
-
Eiwitten
37,5g
-
Vetten
28,8g
-
Vezels
6g
Bereidingswijze Ovenpasta met kip, venkel en citroen
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C (180°C hetelucht).
-
Stap 2
Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking, maar houd 3 minuten kooktijd aan in plaats van 7 minuten. Giet af en doe terug in de pan.
-
Stap 3
Snijd de venkel in dunne plakken en de kipdijfilet in blokjes. Bak beiden in een pan met een eetlepel olijfolie. Was ondertussen de rozemarijn en pluk een aantal blaadjes van de steel af. Hak deze grof.
-
Stap 4
Breng de venkel en kipdijfilet op smaak met de rozemarijn, een beetje geraspte citroenschil en een beetje citroensap.
-
Stap 5
Voeg de Formaggio pastasaus aan de venkel en kipdijfilet toe en schep voorzichtig om. Doe de voorgekookte pasta in een ingevette ovenschaal en bedek vervolgens met de pastasaus, venkel en kipdijfilet. Voeg een laag Bechamelsaus (Besciamella) toe en rasp de Parmezaanse kaas voor een mooie korst als laatste er overheen.
-
Stap 6
Bak de ovenpasta voor ca. 30 minuten in de oven.