Orzotto met Sugocasa en boerenkool

Orzotto con Sugocasa e cavolo riccio

()

Deze orzotto met Sugocasa Erbe, boerenkool, pecorino romano en een vleugje chilivlokken is een verrassend moderne en voedzame twist op een klassiek boerenkool recept (stamppot). De romige orzo vormt de basis van deze risotto boerenkool, waarbij de Sugocasa Erbe saus een frisse kruidige twist toevoegt. De boerenkool zorgt voor een gezonde en stevige bite, terwijl de pittige chilivlokken het gerecht een extra kick geven. Afgemaakt met geraspte pecorino romano, krijg je een rijke, hartige smaak die perfect balanceert met de andere ingrediënten. Een heerlijk Italiaans gerecht dat de kracht van pure smaken viert!

  • < 20
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • Grand'Italia Orzo Tradizionali Pasta

    Orzo, ook wel riso genoemd in Italië, is een van de kleinste pastavormen met de grootte van een rijstkorrel.

  • Pastasaus Sugocasa Erbe 690g Grand'Italia

    Sugocasa Erbe is een heerlijke basis tomatensaus, gemaakt van 20 verse, zongerijpte tomaten en Italiaanse kruiden.

Voedingswaarden

  • Energie

    641kcal

  • Koolhydraten

    70,7g

  • Eiwitten

    22,8g

  • Vetten

    22,3g

  • Vezels

    9,1g

Bereidingswijze Orzotto met Sugocasa en boerenkool

  • Stap 1

    Verhit de olijfolie in een ruime hapjespan en fruit de ui, knoflook en chilivlokken 3 min. op laag vuur. Voeg de (ongekookte) orzo toe en bak 1 min. mee.

  • Stap 2

    Schenk de bouillon erbij, breng aan de kook en kook de orzo in de bouillon met de deksel op de pan in 8 min. gaar. Roer regelmatig door.

  • Stap 3

    Giet de Sugocasa saus erbij en schep de boerenkool erdoor. Laat nog 3 min. op laag vuur garen.

  • Stap 4

    Haal de pan van het vuur en roer de geraspte pecorino romano erdoor. Serveer direct en maak af met wat extra van de geraspte pecorino. Geniet van deze heerlijke twist op orzo en boerenkool in deze risotto boerenkool!

Kooktip bij Orzotto met sugocasa en boerenkool

Wil je nog wat extra eiwitten toevoegen aan dit orzotto recept? Ga dan voor een 'chicken orzo', en voeg smaakvolle kippendijstukjes toe in stap 1. Bak de kippendijstukjes dan mee met de orzo, knoflook en ui. Liever vegetarisch? Ga dan voor vegetarische kipstuckjes. 

Kooktip
Beoordeel dit recept