Ingrediënten
-
Mini Spaghetti (ook wel 'spaghetti tagliati') is een kleine sliertpasta, gemaakt van harde tarwe (grano duro), met een stevige ‘al dente’ bite.
-
Basilico is een heerlijke veelzijdige pastasaus, gemaakt volgens Italiaans recept, met zongerijpte tomaten en basilicum.
-
-
-
-
-
-
-
Bereidingswijze Mini Spaghetti met Basilico en gehaktballetjes
-
Stap 1
Breng een ruime pan water aan de kook. Kook de Mini Spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 7 min. zodat deze lekker 'al dente' blijft.
-
Stap 2
Verhit de olie in een hapjespan en bak de magere rundergehaktballetjes. Voeg de blokjes winterpeen en gele paprika toe en bak 5 min. mee.
-
Stap 3
Voeg vervolgens de courgette blokjes toe totdat deze goudbruin kleuren. Doe de Basilico pastasaus erbij en verwarm 3 min. op laag vuur. Voeg peper en zout toe naar smaak.
-
Stap 4
Giet de pasta af. Schep de pastasaus door dekleine spaghetti.
-
Stap 5
Verdeel het gerecht over borden of een schaal en garneer met geraspte Parmezaanse kaas. Geniet van deze heerlijke spaghetti met tomatensaus en balletjes. Buon Appetito!