Ingrediënten
-
Traditionele lasagnebladen, gemaakt van 100% kwaliteitsgraan, voor een echte Italiaanse lasagne met heerlijke 'al dente' bite.
-
Ovensaus voor lasagne.
-
Besciamella saus, kan direct gebruikt worden.
-
-
-
-
-
-
-
Voedingswaarden
-
Energie
699kcal
-
Koolhydraten
67,1g
-
Eiwitten
25,5g
-
Vetten
32,2g
-
Vezels
7,8g
Bereidingswijze Lasagne met groenten en Ovensaus
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Stap 2
Snijd de aubergine en de courgette over de lengte in plakken van ca. 0,5 cm dik. Snijd de paprika in repen. Bestrijk de groenten met 3 eetlepels olijfolie en gril ze voor ca. 4 minuten. Keer ze halverwege een keer om. Leg de aubergine op een bakplaat en gaar ze nog voor 10 minuten na in de oven.
-
Stap 3
Vet een ovenschaal van 20 x 30 cm in met de rest van de olijfolie. Bedek de bodem van de ovenschaal met lasagnebladen. Verdeel de helft van de Ovensaus Lasagne over de lasagnebladen. Houd 3 plakken aubergine apart en verdeel de rest over de ovensaus.
-
Stap 4
Dek af met lasagnebladen en bedek vervolgens de helft met bechamelsaus. Houd ook 3 plakken courgette apart en verdeel de rest over de bechamelsaus.
-
Stap 5
Verdeel hierover de gegrilde repen paprika en de rest van de courgette en aubergine. Bedek deze met de rest van de bechamelsaus, leg de plakken mozzarella erop en bestrooi met Parmezaanse kaas.
-
Stap 6
Bak de lasagne voor ca. 40 minuten in de voorverwarmde oven.