Lasagne Volkoren met ricotta en pesto rosso

Lasagne Integrali con ricotta e pesto rosso

(1109)

Een heerlijke variatie op lasagne, met de volkoren lasagnebladen en ricotta. Makkelijk te bereiden, want de oven doet bijna al het harde werk. De combinatie van ricotta en de zongedroogde tomaatjes in de Pesto Rosso complementeren de tomatensmaak van de Sugocasa Tradizionale. 

  • < 50
  • Vegetarisch
Recept Lasagne Volkoren met ricotta en pesto rosso Grand'Italia

Ingrediënten

Bereidingswijze Lasagne Volkoren met ricotta en pesto rosso

  • Stap 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  • Stap 2

    Meng in een kom de ricotta met de pesto rosso, 40 gram Parmezaanse kaas en 2 eetlepels olijfolie.

  • Stap 3

    Vet een ovenschaal in met olijfolie. Bedek de bodem van de ovenschaal met lasagnebladen. Verdeel hierover een paar lepels niet opgewarmde Sugocasa saus en leg hierop een laagje lasagnebladen. Verdeel enkele lepels Sugocasa, wat basilicum en een deel van het ricotta mengsel over de lasagnebladen. Breng op smaak met peper en zout. Herhaal deze stap zodat er meerdere lagen ontstaan. Eindig met lasagnebladen, de Sugocasa en de geraspte Parmezaanse kaas.

  • Stap 4

    Bak de lasagne ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de bovenkant mooi goudbruin is.

  • Stap 5

    Vervang de Sugocasa Tradizionale ook eens door Sugocasa Piccante voor wat extra pit.

Grand'Italia La Bella Vita tip

La Bella Vita tip

Ben je fan van deze lasagne? Juist omdat hij net een beetje 'anders' is? We geven je in dit artikel graag nog wat meer inspiratie om te variëren met lasagne. 

Beoordeel dit recept