Ingrediënten
-
Ovensaus voor lasagne.
-
Traditionele lasagnebladen, gemaakt van 100% kwaliteitsgraan, voor een echte Italiaanse lasagne met heerlijke 'al dente' bite.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Bereidingswijze Klassieke lasagne bolognese met vegan rul gehackt
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de wortels en bleekselderij in kleine blokjes.
-
Stap 2
Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak hierin de ui, worrtel en bleekselderij in 3 tot 5 minuten zacht. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
-
Stap 3
Voeg de Ovensaus Lasagne en het Rul Gehackt toe, breng op smaak met peper en zout en laat ca. 5 minuten zachtjes pruttelen.
-
Stap 4
Maak ondertussen de vegan bechamelsaus. Smelt de plantaardige margarine in een steelpan met dikke bodem op laag vuur. Meng er de bloem door en laat op laag vuur ongeveer 2 minuten garen. Voeg op laag vuur al roerend met een garde de havermelk in scheuten toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen, tot er een dikke saus ontstaat. Haal van het vuur en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
-
Stap 5
Doe 1/3 van de lasagnesaus in een kleine ovenschaal, gevolgd door 1/3 van de bechamelsaus en 4 lasagnevellen. Herhaal met de rest van de ingrediënten en eindig met de bechamelsaus aan de bovenkant. Strooi de vegan geraspte kaas of edelvlokken over de lasagne en bak ca. 35 minuten in de voorverwarmde oven.