Ingrediënten
-
Ovensaus voor lasagne.
-
Besciamella saus, kan direct gebruikt worden.
-
Traditionele lasagnebladen, gemaakt van 100% kwaliteitsgraan, voor een echte Italiaanse lasagne met heerlijke 'al dente' bite.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Bereidingswijze Klassieke lasagne
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal in.
-
Stap 2
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil de wortel en snijd deze in kleine blokjes. Snijd de paprika en tomaat in blokjes. Snijd de prei in halve ringen. Ris de tijm en rozemarijn van de takjes en hak de kruiden fijn.
-
Stap 3
Verhit de olie in een hapjespan. Rul het gehakt in 3-5 minuten op hoog vuur. Voeg de ui, knoflook en wortel toe en bak deze gedurende 4 minuten mee op hoog vuur. Voeg daarna ook de prei en paprika toe en bak deze mee.
-
Stap 4
Voeg de blokjes tomaat en de Ovensaus Lasagne toe. Breng al roerend aan de kook en laat de saus op lage temperatuur 5 minuten sudderen.
-
Stap 5
Verdeel ¼ van de saus over de bodem van de ovenschaal en leg er de lasagnebladen op. Doe daar weer een laag lasagne saus op en een laag bechamelsaus en geraspte kaas. Herhaal dit en eindig met wat saus, bechamelsaus en geraspte kaas.
-
Stap 6
Plaats de schaal in het midden van de oven en bak in 30 minuten goudbruin en gaar.