Gnocchi pesto met geroosterde walnoten

Gnocchi al pesto e noci

(4)

Gek op gnocchi, maar wil je eens iets anders proberen? Gebakken gnocchi is een heerlijk krokante variatie op deze Italiaanse knoedel. De textuur en smaak van de gnocchi combineert perfect met de smaak van pesto en verse groenten. Dit recept van gnocchi met pesto, waarbij we kleine gnocchetti gebruiken in combinatie met de smaakvolle pesto en walnoten, heeft een aangenaam contrast met de krokante buitenkant en zachte binnenkant van de gnocchi. De pesto en walnoten voegt een nootachtige diepte toe die het gerecht compleet maakt. En het staat ook nog eens super snel op tafel! Dat is pas genieten.

 

  • < 40
  • Gevogelte

Ingrediënten

Voedingswaarden

  • Energie

    926kcal

  • Koolhydraten

    105,4g

  • Eiwitten

    40,6g

  • Vetten

    36,6g

  • Vezels

    5,8g

Bereidingswijze Gnocchi pesto met geroosterde walnoten

  • Stap 1

    Kook de gnocchi voor ca. 2 minuten lichtjes voor en giet direct af. Bak de gnocchi vervolgens voor 10-12 minuten heerlijk krokant in een beetje olijfolie.

  • Stap 2

    Snijd de courgette en rode paprika in kleine blokjes.

  • Stap 3

    Bak de kipblokjes goudbruin. Voeg hieraan de courgette en paprika toe en bak nog ca. 3 minuten mee.

  • Stap 4

    Roer vervolgens de Pesto alla Genovese erdoor.

  • Stap 5

    Garneer met 15g geroosterde walnoten. En buon appetito!

La Bella Vita tip Pesto alla Genovese

La Bella Vita tip

Wil je weten hoe onze Pesto alla Genovese wordt gemaakt? We vertellen je graag meer over dit product, gemaakt van verse Italiaanse basilicum, in ons artikel over deze heerlijke Italiaanse smaakmaker. De video in het artikel laat exact zien hoe onze Pesto alla Genovese in Italië voor ons wordt gemaakt! 

Onze Grand'Italia Gnocchi di Patate zijn gemaakt van 80% aardappel, wat het een heerlijk alternatief maakt voor pasta, aardappels en rijst. Door de luchtige textuur en volle smaak is deze gnocchi uniek en verrassend lekker! De Grand'Italia Gnocchi is ook in een kleinere variant verkrijgbaar: Grand'Italia Mini Gnocchi di Patate. Beiden lenen zich perfect voor het snel bereiden van een heerlijk gerecht! Varieer met de lekkerste gnocchi gerechten

Kooktip bij Gnocchi pesto met geroosterde walnoten

Veel mensen vragen zich af wat gnocchi nu precies is; is het pasta, is het een aardappel? Eigenlijk wordt gnocchi niet gezien als pasta, maar als een Italiaanse knoedel gemaakt van aardappel. Deze is zoals pasta wel perfect te combineren met bijvoorbeeld Grand'Italia Sugocasa Tradizionali en diverse Italiaanse kazen. Probeer de smaakvolle combinatie met Sugocasa saus ook eens, bijvoorbeeld met het recept voor Mini Gnocchi met babyspinazie

 

Kooktip
Recept Gnocchi met pesto Grand'Italia

Deze gnocchetti pesto combinatie is niet alleen heerlijk, maar ook voedzaam. Gnocchi zijn een goede bron van koolhydraten die energie leveren, terwijl de walnoten gezonde vetten en antioxidanten bevat. Dit recept gnocchi pesto is dus ideaal voor een evenwichtige maaltijd die zowel voldoet aan de behoefte aan comfort food als aan die van een voedzame maaltijd. De pesto, met walnoten en de versheid van de groenten maken elk hapje tot een ware smaaksensatie. Dus, als je zoekt naar een snel, smaakvol en gezond gerecht, dan is gnocchi pesto een uitstekende keuze!

Beoordeel dit recept