Glutenvrije penne met pompoen en pancetta

Penne senza glutine con zucca e pancetta

(6)

Pompoen is een smaakvolle groente die in de koudere maanden perfect te gebruiken is voor rijke Italiaanse gerechten. Zo is dit recept gemaakt met glutenvrije penne van witte rijstmeel, volkoren rijstmeel, maïsmeel en quinoa. Deze pasta laat de pompoen goed tot zijn recht komen! 

  • < 40
  • Vlees

Ingrediënten

  • Pasta Penne Glutenvrij 400g Grand'Italia

    Glutenvrije pasta (penne) gemaakt van witte en volkoren rijst, maïs en quinoa, met een lekker stevige bite.

Bereidingswijze Glutenvrije penne met pompoen en pancetta

  • Stap 1

    Maak de pompoen goed schoon en snijd doormidden met een broodmes. Verwijder met een lepel de zaden uit de helften en snijd het vruchtvlees in parten van ca. 2 cm (de pompoen hoeft niet geschild te worden). Snijd de parten in blokjes.

  • Stap 2

    Breng een ruime pan water aan de kook en bereid de glutenvrije penne volgens de aanwijzing op de verpakking, gedurende 8 minuten zodat deze lekker 'al dente' blijft.

  • Stap 3

    Bak ondertussen de pancetta op matig vuur in een grote koeken- of wokpan. Haal de blaadjes van de salie en snijd deze in reepjes.

  • Stap 4

    Voeg de pompoen en ui toe en roerbak voor ca. 3 minuten samen met de pancetta. Doe de hazelnoten, knoflook en salie erbij en bak alles nog 3 minuten tot de pompoen beetgaar is.

  • Stap 5

    Giet de pasta af en schep de glutenvrije penne door het pompoenmengsel. Breng op smaak met versgemalen peper en een beetje zout.

  • Stap 6

    Verdeel de pasta over borden en garneer met de Parmezaanse kaas.

Grand'Italia La Bella Vita tip

La Bella Vita tip

Pompoen is een van onze favoriete ingrediënten voor de herfst. Dit recept is dus perfect om tijdens de koudere maanden van te genieten, ook als je een glutenvrij dieet volgt! Benieuwd naar meer van onze seizoenrecepten? Lees dan onze inspiratieblog voor tips om te genieten van La Bella Vita in de herfst

Kooktip bij Glutenvrije penne met pompoen en pancetta

Heb je geen zin of tijd om de pompoen zelf te snijden? In de supermarkt kun je verse kant-en-klare pompoenblokjes kopen. Ook lekker is om de pompoen in dit gerecht te vervangen door knolselderij of pastinaak. Ook smaakvolle groenten die in het herfstseizoen volop te krijgen zijn. Bereid deze ingrediënten op dezelfde wijze als de pompoenblokjes. 

Kooktip
Beoordeel dit recept