Ingrediënten
-
Glutenvrije pasta (penne) gemaakt van witte en volkoren rijst, maïs en quinoa, met een lekker stevige bite.
-
-
-
-
-
-
-
Bereidingswijze Glutenvrije penne met pompoen en pancetta
-
Stap 1
Maak de pompoen goed schoon en snijd doormidden met een broodmes. Verwijder met een lepel de zaden uit de helften en snijd het vruchtvlees in parten van ca. 2 cm (de pompoen hoeft niet geschild te worden). Snijd de parten in blokjes.
-
Stap 2
Breng een ruime pan water aan de kook en bereid de glutenvrije penne volgens de aanwijzing op de verpakking, gedurende 8 minuten zodat deze lekker 'al dente' blijft.
-
Stap 3
Bak ondertussen de pancetta op matig vuur in een grote koeken- of wokpan. Haal de blaadjes van de salie en snijd deze in reepjes.
-
Stap 4
Voeg de pompoen en ui toe en roerbak voor ca. 3 minuten samen met de pancetta. Doe de hazelnoten, knoflook en salie erbij en bak alles nog 3 minuten tot de pompoen beetgaar is.
-
Stap 5
Giet de pasta af en schep de glutenvrije penne door het pompoenmengsel. Breng op smaak met versgemalen peper en een beetje zout.
-
Stap 6
Verdeel de pasta over borden en garneer met de Parmezaanse kaas.