Glutenvrije penne met linzen Bolognese

Penne senza glutine di Bolognese lenticchie

(10)

Een heerlijk vegetarisch en glutenvrij pastarecept. Vegetarisch eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Peulvruchten zijn bijvoorbeeld hele goede vleesvervangers en zijn ook nog eens geschikt voor een kleiner budget. 

  • < 40
  • Vegetarisch

Ingrediënten

Bereidingswijze Glutenvrije penne met linzen Bolognese

  • Stap 1

    Spoel de linzen met koud water. Kook de gedroogde linzen in 25 minuten gaar in ruim water en giet af.

  • Stap 2

    Verwarm wat olie in een stoofpan en fruit de ui ongeveer 3 minuten, Voeg de knoflook toe en bak 2 minuten mee.

  • Stap 3

    Voeg de wortel en zongedroogde tomaten toe en roerbak nog 3 minuten mee. Voeg de Sugocasa en linzen toe en laat 10 minuten op laag vuur sudderen. Proef en breng op smaak met zout en peper.

  • Stap 4

    Kook intussen de glutenvrije penne volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 8 minuten zodat de pasta goed 'al dente' blijft. Giet af en meng direct met de bolognese saus. Roer goed.

  • Stap 5

    Verdeel de pasta over de borden, garneer met rucola en Parmezaanse kaas en serveer direct.

Grand'Italia La Bella Vita tip

La Bella Vita tip

We inspireren je graag met nog meer smaakvolle vegetarische/veganistische Italiaanse recepten. Daarom hebben we een overzicht gemaakt van onze favoriete vegetarische recepten. Ben je vegetarisch én eet je glutenvrij? Vervang dan de pasta in deze recepten door een van de glutenvrije pasta varianten. 

Kooktip bij Glutenvrije penne met linzen bolognese

Eet je vegetarisch of veganistisch, maar ben je niet zo dol op linzen? Het vegan rulgehackt van De Vegetarische Slager is een smaakvolle vleesvervanger en kan ook perfect gebruikt worden als alternatief voor de linzen in dit recept! Probeer het eens. 

Kooktip
Beoordeel dit recept