Fusilli pasta Pesto Rosso met aubergine en ricotta

Fusilli pasta Pesto rosso con melanzane e ricotta

()

Dit fusilli recept met Pesto Rosso, gebakken aubergine en romige ricotta is een heerlijke pasta die de moderne Italiaanse keuken omarmt. De extra vezels in de half volkoren fusilli maken deze pasta met aubergine extra voedzaam. De zachte aubergine combineert perfect met de intense, zonnige smaken van de Pesto Rosso. De romige ricotta pesto saus maakt deze pastamaaltijd extra smeuïg. Een smaakvolle maaltijd die perfect de rijke moderne Italiaanse keuken weerspiegelt. Een vleugje La Bella Vita bij elke hap!

  • < 20
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • Grand'Italia Fusilli Half Volkoren Pasta

    Fusilli Half Volkoren is gemaakt van een unieke combinatie van 50% durum tarwe en 50% volkoren durum tarwe.

  • Pesto Rosso 185g Grand'Italia

    Pesto Rosso is een heerlijke smaakmaker naar traditioneel Italiaans recept, gemaakt van lekkere zongerijpte- en gedroogde tomaten.

Voedingswaarden

  • Energie

    729kcal

  • Koolhydraten

    57,1g

  • Eiwitten

    22g

  • Vetten

    42,6g

  • Vezels

    14g

Bereidingswijze Fusilli pasta Pesto Rosso met aubergine en ricotta

  • Stap 1

    Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de aubergine in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin. Schep regelmatig om. Voeg na 10 min. de ui en knoflook toe en bak nog 3 min.

  • Stap 2

    Kook intussen de half volkoren fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar (ca. 10 minuten).

  • Stap 3

    Pluk intussen de blaadjes van de takjes oregano en hak grof.

  • Stap 4

    Houd een kopje kookvocht van het pastawater apart en giet de fusilli af.

  • Stap 5

    Schep de fusilli, Pesto Rosso , ricotta en oregano door de aubergine. Voeg een scheutje kookvocht toe tot er een mooie ricottasaus ontstaat.

  • Stap 6

    Verdeel de pasta over 4 van je favoriete borden. Bestrooi met de amandelen en rasp eventueel wat Parmezaanse kaas erover voor een extra hartige touch. Geniet van een heerlijke moderne pesto rosso pasta.

Kooktip bij Fusilli pasta pesto rosso met aubergine en ricotta

Wil je deze pasta met aubergine niet vegetarisch eten en mis je de hartige bite van een beetje vlees? Bak dan wat kipfiletreepjes mee met de ui, knoflook en aubergine en serveer de pasta pesto rosso met kip. 

Kooktip
Beoordeel dit recept