Fusilli ovenschotel met gehaktballetjes

Fusilli con polpetta

()

@lienkookmachien: 'Een aanrader voor als je snel, maar lekker wilt eten! Een gewaagde combinatie, maar de pittige kaas en de zachte smaak van de truffelhoning maakt het echt af!'

 

  • < 40
  • Vlees

Ingrediënten

Bereidingswijze Fusilli ovenschotel met gehaktballetjes

  • Stap 1

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  • Stap 2

    Doe het gehakt in een ruime kom. Snipper de sjalot en voeg toe aan het gehakt. Kruid het gehakt vervolgens met zout, chilivlokken en nootmuskaat. Voeg tot slot het ei en de paneermeel toe. Meng alles door elkaar en draai er 8 tot 10 gehaktballen van.

  • Stap 3

    Breng ondertussen de Mini Fusilli aan de kook. Kook volgens de bereidingswijze op de verpakking, gedurende 6 minuten.

  • Stap 4

    Voeg olijfolie toe in een koeken- of braadpan en bak de gehaktballen mooi krokant aan de buitenzijden. Leg de gehaktballen vervolgens apart op een bord, wanneer ze krokant gebakken zijn.

  • Stap 5

    Giet de pasta af en verdeel dit over een ovenschaal. Besprenkel met wat olijfolie.

  • Stap 6

    Voeg in dezelfde pan (waar de gehaktballen in gebakken zijn) de spinazie toe en bak zeer kort, tot het slinkt. Verdeel de spinazie over de Mini Fusilli in de ovenschaal. Snijd vervolgens de paprika in repen en verdeel over de spinazie.

  • Stap 7

    Leg de gehaktballen op het bedje van pasta en spinazie en giet de Formaggio pastasaus er volledig overheen.

  • Stap 8

    Snijd zoveel mogelijk plakjes gorgonzola en beleg hier de hele ovenschotel mee. Bak gedurende 10-12 minuten in de oven.

  • Stap 9

    Besprenkel bij het serveren de theelepels truffelhoning over het gerecht.

Grand'Italia La Bella Vita tip

La Bella Vita tip

Lieneke maakte dit heerlijke recept voor ons. Het recept kun je ook op haar instagram vinden: @lienkookmachien

Beoordeel dit recept