Farfalle ai Funghi Porcini

Farfalle met Funghi Porcini, kippendijen en haricot verts

()

Het kenmerk van de Italiaanse keuken is met weinig gedoe een heerlijk gerecht maken. En dat lukt dus heel goed met dit pastarecept met Funghi Porcini saus. Een Italiaan zal het liefst zelf wilde paddenstoelen in het bos gaan plukken. De spanning van het zoeken en het vinden van eetbare soorten is een geliefde sport!

  • < 40
  • Vlees

Ingrediënten

Voedingswaarden

  • Energie

    714kcal

  • Koolhydraten

    76,6g

  • Eiwitten

    33,8g

  • Vetten

    28,9g

  • Vezels

    7,7g

Bereidingswijze Farfalle ai Funghi Porcini

  • Stap 1

    Kook de farfalle volgens de aanwijzing op de verpakking, gedurende 12 min. zodat deze lekker ‘al dente’ blijft.

  • Stap 2

    Snijd ondertussen de kippendijen in kleine blokjes. Snijd de naaldjes van de rozemarijn fijn. Kook de haricots verts in 3 min. beetgaar.

  • Stap 3

    Verhit de olie in de koekenpan en bak de stukjes kippendij rondom goudbruin. Voeg de Funghi Porcini saus en de rozemarijn toe en verwarm. Schep de saus samen met de haricots verts door de pasta.

  • Stap 4

    Verdeel het gerecht over de borden en garneer met rucola.

Het kenmerk van de Italiaanse keuken is met weinig gedoe een heerlijk gerecht maken. En dat lukt dus heel goed met dit pastarecept. Een Italiaan zal het liefst zelf wilde paddenstoelen in het bos gaan plukken. De spanning van het zoeken en het vinden van eetbare soorten is een geliefde sport!

Beoordeel dit recept