Ingrediënten
-
-
-
-
-
-
Sugocasa Erbe is een heerlijke basis tomatensaus, gemaakt van 20 verse, zongerijpte tomaten en Italiaanse kruiden.
-
-
-
-
Penne is een holle pastavorm en hierdoor ideaal voor een wat grovere saus. Gemaakt van 100% kwaliteitsgraan voor een heerlijke stevige bite.
-
Voedingswaarden
-
Energie
803kcal
-
Koolhydraten
92g
-
Eiwitten
27g
-
Vetten
35g
-
Vezels
9g
Bereidingswijze Penne all’Amatriciana
-
Stap 1
Verhit de olijfolie in een pan en bak de gesnipperde ui, wortel, bleekselderij en knoflook ca. 5 min. op zacht vuur. Voeg de Sugocasa toe en laat ca. 15 min. zachtjes koken. Pureer de saus en breng op smaak met zout en peper.
-
Stap 2
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de pancetta op matig vuur 3 min. Voeg de witte uienringen toe en bak ze 5 min. op laag vuur samen met het spek. Verkruimel de pepertjes onder een pan (of in een vijzel) en voeg ze samen met de tomatensaus toe. Laat alles nog 10 min. zachtjes koken. Breng de saus op smaak met zout.
-
Stap 3
Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook en bereid de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar een kopje van het kookvocht. Roer de pasta door de saus, samen met het kookvocht. Verdeel over borden en rasp de pecorino erover. Lekker met een groene salade.