Macaroni con pomodoro, melanzane e mozzarella

Macaroni met tomaat, aubergine en mozzarella

()

Deze moderne versie van Mac 'n Cheese is een echt verwenrecept. De gegrilde aubergine zorgt voor een verrassende smaak aan dit lekkere macaroni met kaas recept.
De naam macaroni wordt in Italië soms gebruikt als een soort verzamelnaam voor alle gedroogde holle pastasoorten. In Nederland wordt macaroni ook wel elleboogjespasta genoemd. Door de holle vorm kan deze pasta de saus extra goed opnemen. Heb jij dit Mac & cheese recept gemaakt? Tag @granditalianl op Instagram.

  • < 40
  • Vegetarisch

Ingrediënten

Voedingswaarden

  • Energie

    840kcal

  • Koolhydraten

    84g

  • Eiwitten

    38g

  • Vetten

    38g

  • Vezels

    6g

Bereidingswijze Macaroni con pomodoro, melanzane e mozzarella

  • Stap 1

    Verwarm de oven voor op 180 °C.

  • Stap 2

    Snijd de aubergines in plakken van een ½ cm. Bestrijk ze met de olijfolie en bestrooi ze met peper en zout.

  • Stap 3

    Verhit een grillpan of -plaat op hoog vuur en rooster hierop de aubergines 1 min. aan beide kanten. Doe de plakken over op een bakplaat en gaar ze nog 10 min. in de oven.

  • Stap 4

    Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook en bereid de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  • Stap 5

    Giet de pasta af en roer er de Formaggio, de helft van de Parmezaanse kaas en de mozzarella door. Warm even door zodat de mozzarella half smelt. Verdeel over borden samen met de plakken gegrilde aubergine. Bestrooi met de rest van de kaas en de peterselie. Lekker met een groene salade.

Kooktip bij Macaroni con pomodoro, melanzane e mozzarella

Aubergines kun je op twee manieren snijden: over de lengte (lange plakken) of overdwars (rondjes). Als je lange plakken snijdt, ben je sneller klaar met grillen. Ronde plakken zijn makkelijker door het gerecht te mengen.

Kooktip
Beoordeel dit recept