Linguine alle vongole

Linguine met venusschelpen

(3)

In Italië worden vongole (venusschelpen) ook vaak met spaghetti geserveerd.
Kun je geen venusschelpen krijgen? Gebruik dan een kilo mosselen.

  • < 20
  • Vis

Ingrediënten

  • Pasta Linguine all'Uovo 500g Grand'Italia

    Linguine all'Uovo is een heerlijk romige dunne platte sliertpasta, gemaakt van 100% kwaliteitsgraan en vrije uitloopeieren.

Voedingswaarden

  • Energie

    580kcal

  • Koolhydraten

    74g

  • Eiwitten

    23g

  • Vetten

    18g

Bereidingswijze Linguine alle vongole

  • Stap 1

    Breng de venusschelpen of mosselen in een ruime pan met de witte wijn aan de kook. Doe een deksel op de pan en laat ca. 5 min. zachtjes koken tot de schelpen open zijn. Schud de pan halverwege de kooktijd om.

  • Stap 2

    Giet de schelpen af en vang het kookvocht op. Gooi de ongeopende schelpen weg.

  • Stap 3

    Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de ui, knoflook en de helft van de peterselie 3 min.

  • Stap 4

    Schenk het kookvocht van de schelpen erbij en breng aan de kook. Laat tot de helft inkoken.

  • Stap 5

    Breng een ruime pan water aan de kook en bereid de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  • Stap 6

    Roer de venusschelpen en de boter door het ingekookte kookvocht en breng op smaak met citroensap, zout en peper.

  • Stap 7

    Giet de linguine af en meng direct door de saus. Bestrooi met de rest van de peterselie en versgemalen peper en serveer direct.

Beoordeel dit recept