Ingrediënten
-
-
-
-
-
-
-
Linguine all'Uovo is een heerlijk romige dunne platte sliertpasta, gemaakt van 100% kwaliteitsgraan en vrije uitloopeieren.
-
-
Voedingswaarden
-
Energie
580kcal
-
Koolhydraten
74g
-
Eiwitten
23g
-
Vetten
18g
Bereidingswijze Linguine alle vongole
-
Stap 1
Breng de venusschelpen of mosselen in een ruime pan met de witte wijn aan de kook. Doe een deksel op de pan en laat ca. 5 min. zachtjes koken tot de schelpen open zijn. Schud de pan halverwege de kooktijd om.
-
Stap 2
Giet de schelpen af en vang het kookvocht op. Gooi de ongeopende schelpen weg.
-
Stap 3
Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de ui, knoflook en de helft van de peterselie 3 min.
-
Stap 4
Schenk het kookvocht van de schelpen erbij en breng aan de kook. Laat tot de helft inkoken.
-
Stap 5
Breng een ruime pan water aan de kook en bereid de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Stap 6
Roer de venusschelpen en de boter door het ingekookte kookvocht en breng op smaak met citroensap, zout en peper.
-
Stap 7
Giet de linguine af en meng direct door de saus. Bestrooi met de rest van de peterselie en versgemalen peper en serveer direct.