Ingrediënten
-
Gnocchi di Patate zijn heerlijke luchtige Italiaanse deegballetjes, gemaakt van 80% aardappel en 18% bloem. Uniek en verrassend lekker!
-
Basilico is een heerlijke veelzijdige pastasaus, gemaakt volgens Italiaans recept, met zongerijpte tomaten en basilicum.
-
-
-
-
-
Voedingswaarden
-
Energie
645kcal
-
Koolhydraten
109,4g
-
Eiwitten
19,3g
-
Vetten
12,9g
-
Vezels
6,9g
Bereidingswijze Gnocchi alla caprese
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Stap 2
Kook de gnocchi ca. 3 minuten (volgens de aanwijzingen op de verpakking), totdat ze beetgaar zijn.
-
Stap 3
Snipper intussen de rode ui en pluk de basilicumblaadjes van de takjes. Hak de blaadjes grof en snijd de takjes fijn.
-
Stap 4
Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan. Fruit de ui met de fijngehakte steeltjes basilicum ca. 3 min. op laag vuur. Voeg de Basilico pastasaus toe en verwarm alles voor ca. 4 min.
-
Stap 5
Halveer intussen de cherrytomaten.
-
Stap 6
Schep de gnocchi, 2/3 van de cherrytomaten en 2/3 van de basilicumblaadjes door de saus. Doe alles in een ovenschaal en verdeel de rest van de tomaatjes over de bovenkant. Scheur de mozzarella in stukken en leg die op de gnocchi. Gratineer de gnocchi vervolgens voor 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Stap 7
Haal de gnocchi uit de oven en garneer met de rest van de basilicum. Serveer deze heerlijke gnocchi alla caprese in jouw favoriete bord. Buon appetito!