Ingrediënten
-
-
-
Fusilli is een spiraalvormige pasta, gemaakt van 100% kwaliteitsgraan voor een heerlijke stevige bite.
-
-
-
-
-
-
-
Voedingswaarden
-
Energie
930kcal
-
Koolhydraten
79g
-
Eiwitten
34g
-
Vetten
52g
-
Vezels
6g
Bereidingswijze Fusilli con cicoria e funghi
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Stap 2
Snijd de witlofstronken over de lengte in vieren. Bestrijk ze met 2 el olijfolie en bestrooi met versgemalen peper en zout.
-
Stap 3
Gril de witlofstronken in de grillpan of op een hete grillplaat, ca. 1 min. op elke snijkant. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en gaar ze nog 10 min. in de oven.
-
Stap 4
Breng een ruime pan water aan de kook en bereid de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Stap 5
Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de spekreepjes 3 min. Voeg de champignons en ui toe en bak samen 3 min. Doe de knoflook erbij en bak 1 min. mee.
-
Stap 6
Schep de crème fraîche en de helft van de peterselie erdoor en breng de saus op smaak met een beetje peper en zout.
-
Stap 7
Giet de pasta af en schep de saus erdoor. Serveer de pasta met de geroosterde stronken witlof. Rasp de Parmezaanse kaas erboven en bestrooi met de rest van de peterselie.