Celebrare! Als er iets te vieren valt, dan hoort daar natuurlijk ook feest op je bord bij. Italianen zijn echte levensgenieters en kunnen al geluk vinden in iets heel kleins. Voor veel mensen is eten dan ook echt een geluksmoment. De Italiaanse keuken leent zich er daarom perfect voor om, slechts met een paar mooie ingrediënten, een simpel maar overheerlijk gerecht op tafel te zetten en de mooie momenten met elkaar te vieren. 

Verwenrecepten

Heb je iets te vieren? Maak er dan een feest van op je bord. Ga voor die extra topping of lekker veel kaas. Hier vind je alle recepten om mee te genieten van La Bella Vita. Laat je inspireren met deze feestelijke verwenrecepten. 

Lees meer...

Een aantal van onze favoriete Italiaanse ingrediënten als basis voor deze verwenrecepten zijn: Grand'Italia Gnocchi di Patate, Grand'Italia Pesto Tartufo, Grand'Italia Tortellini ai Formaggi, Grand'Italia Tagliatelle all'Uovo en Grand'Italia Lasagne all'Uovo. Welke van deze ingrediënten is jullie favoriete basis voor een guilty-pleasure recept? 

Italiaanse feestdagen

In Italië zijn de feestdagen (Kerst en Oud- en Nieuw) heel belangrijk, met vele tradities en vaste gebruiken. Kerst wordt er bijvoorbeeld écht gezien als één van de belangrijkste feestdagen van het jaar. Maar iedere regio in Italië heeft zo haar eigen gebruiken. Uitleggen wat een typisch Italiaanse Kerst is, is dus niet makkelijk. Wat wel centraal staat in heel Italië is het samenzijn met familie en genieten van heerlijk eten. Meer lezen over de Italiaanse feestdagen en hoe je dat La Bella Vita gevoel deze Kerst zelf in huis kunt halen? Bekijk dan eens onze inspiratie op 'Buon Natale: zo vier je een Italiaanse Kerst'. Hoe haal jij deze feestdagen dat gevoel van Italië in huis?