Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept Volkoren orzotto met pompoen en kastanjechampignons Grand'Italia

Volkoren orzotto met pompoen en kastanjechampignons

Orzotto integrali con zucca e funghi di castagne

Gemiddeld
25 min
448 kcal
Volkoren

Dit volkoren orzo recept als risotto met kastanjechampignons, pompoen en de smaakvolle Funghi Porcini pastasaus is een moderne twist uit de Italiaanse keuken. De romige textuur van de orzotto, in combinatie met de aardse smaken van paddenstoelen en de zoete pompoenblokjes, zorgt voor een perfect gebalanceerde pastamaaltijd. Laat je meevoeren naar de herfst in Italië (autunno). Deze orzo risotto is een ware ode aan herfstig Italië!

Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 300 g Orzo Volkoren
    Product Orzo Volkoren Grand'Italia

    We gebruiken de hele graankorrel voor volkoren pasta, waardoor de voedzame vezels behouden blijven. Orzo Volkoren heeft daardoor een donkerdere kleur, een grove structuur en een stevige ‘al dente’ bite.

    Bekijk product
  • 260 g Pastasaus Funghi Porcini
    Product pastasaus Funghi Porcini Grand'Italia

    Deze pastasaus dankt de romige smaak aan de basis van melkroom, de smaakvolle Italiaanse kaas Grana Padano DOP en de Italiaanse Funghi Porcini paddenstoelen.

    Bekijk product
  • 250 g kastanjechampignons (in kwarten)
  • 400 g flespompoen (koelvers)
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 tenen knoflook (geperst)
  • 800 ml groentebouillon
  • Olijfolie
  • Verse peterselie (fijngehakt)

Direct in je mandje bij:

Voedingswaarde

  • Kcal: 448
  • Eiwitten: 11,9g
  • Koolhydraten: 46,7g
  • Vetten: 19,2g

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Verhit olijfolie in een ruimte hapjespan. Bak de ui en kastanjechampignons in 10 minuten op middelhoog vuur goudbruin.
  2. Voeg de knoflook en pompoen toe en bak nog 1 minuut. Schep de volkoren orzo (ongekookt) erdoor en bak 1 minuut mee.
  3. Roer de bouillon en Funghi Porcini pastasaus erdoor. Breng aan de kook en kook de orzo in de bouillon gedurende 8-10 minuten met de deksel op de pan gaar. Roer regelmatig door.
  4. Schep 2/3 van de peterselie erdoor en verdeel over 4 borden. Garneer de orzotto met kastanjechampignons met de rest van de peterselie.
Buon appetito!

Tip van ons!

Deze orzotto nog lekkerder maken? Schep er dan voor stap 4 nog wat uitgebakken (vegetarische) spekjes doorheen, voor een extra hartige bite.

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten