Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept Volkoren lasagne met ricotta en Pesto Rosso Grand'Italia

Volkoren lasagne met ricotta en Pesto Rosso

Lasagne Integrali con ricotta e Pesto Rosso

Makkelijk
Vegetarisch

Een heerlijke variatie op lasagne, met de volkoren lasagnebladen en ricotta. Makkelijk te bereiden, want de oven doet bijna al het harde werk. De combinatie van ricotta en de zongedroogde tomaatjes in de Pesto Rosso complementeren de tomatensmaak van de Sugocasa Tradizionale.

Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 300 g Lasagne Volkoren
    Product Lasagne Volkoren Grand'Italia

    Bij Grand’Italia maken we onze volkoren pasta in Italië van kwalitatief volkoren pastabloem voor een stevige bite, ook wel semolina in het Italiaans, en gebruiken we alleen harde tarwe die voor 100% in Italiaanse molens is vermalen (inclusief voedzaam vliesje).

    Bekijk product
  • 400 g Sugocasa Tradizionale
    Product Sugocasa Tradizionale Grand'Italia

    Sugocasa Tradizionale dankt de lekkere tomatensmaak aan de verse tomaten die binnen 48 uur van het veld in de tomatensaus verwerkt zijn.

    Bekijk product
  • 180 g Rode pesto
    Product Pesto Rosso Grand'Italia

    Pesto is een bekende smaakmaker uit de authentieke Italiaanse keuken. Onze rode pesto wordt volgens traditioneel Italiaans recept bereid, met zongerijpte tomaten voor een heerlijke tomatensmaak.

    Bekijk product
  • 300 g ricotta
  • verse basilicum

Direct in je mandje bij:

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng in een kom de ricotta met de Pesto Rosso, 40g Parmezaanse kaas en 2 el olijfolie.
  3. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Bedek de bodem van de ovenschaal met lasagnebladen.
  4. Verdeel hierover een paar lepels koude Sugocasa saus en leg hierop weer een laagje lasagnebladen.
  5. Verdeel enkele lepels Sugocasa, wat basilicum en een deel van het ricotta mengsel over de lasagnebladen. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Herhaal deze stap zodat er meerdere lagen ontstaan. Eindig met lasagnebladen, de Sugocasa en de geraspte Parmezaanse kaas.
  7. Bak de lasagne ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de bovenkant mooi goudbruin is.
Buon appetito!

Tip van ons!

Vervang de Sugocasa Tradizionale ook eens door Sugocasa Piccante voor wat extra pit.

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten