Bewaarde recepten
Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Vegetarische pasta ovenschotel
Pasta dal forno vegetariana
Geniet van voedzaam comfort food met deze pasta ovenschotel vegetarisch! Deze heerlijke vegetarische ovenpasta combineert een speciale ovensaus met geroosterde paprika, aubergine en geraspte kaas. Ideaal als je op zoek bent naar een makkelijk en voedzame vegetarische pasta uit de oven. Het hele gezin zal genieten van deze vegetarische pasta ovenschotel. Probeer deze pasta al forno vegetarisch en breng smaakvolle eenvoud naar je oven!
Ingrediënten
-
350 g Mini Fusilli
Bij Grand’Italia maken we de Mini Fusilli Tradizionali van 100% kwaliteitsgraan, die wordt vermalen tot semolina in Italiaanse molens om de kwaliteit van het pastabloem te garanderen.
Bekijk product400 g Ovensaus LasagneEen goede saus maakt je lasagne! En Ovensaus Lasagne is de perfecte basis, waarmee je gemakkelijk die heerlijke lasagne op tafel tovert. De saus dankt de lekkere smaak aan de tomaten, en klassieke ingrediënten voor een lasagnesaus; wortel, ui, en Italiaanse lasagne kruiden als peterselie, basilicum en oregano.
Bekijk product1 rode ui (gesnipperd)1 rode puntpaprika's (in reepjes)1 aubergine (in blokjes)1 teen knoflook (geperst)2 el olijfolie50 g geraspte kaaspeper en zout (naar smaak)Direct in je mandje bij:
Bereidingswijze
Scherm aan tijdens koken- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng de gesneden groenten in een kom en breng op smaak met peper en zout.
- Leg de groenten op een bakplaat met bakpapier en gril de groenten in de oven gedurende 25-30 minuten.
- Kook de Mini Fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende ca. 6 minuten, voor een 'al dente' bite.
- Haal de gegrilde groenten uit de oven en laat ze afkoelen. Giet de pasta af.
- Mix in een ovenschaal de gegrilde groenten met de Ovensaus Lasagne, de geperste knoflook en de pasta.
- Strooi de geraspte kaas over de ovenschotel en bak deze nog 3 minuten af in de oven op 200°C.
- Maak eventueel af met een handje gesneden olijven voor een extra Italiaanse touch!
Tip van ons!
Maak deze vegetarische ovenpasta veganistisch door de kaas te vervangen door een plantaardige variant of een zelfgemaakte cashewroom. Voeg extra smaak toe met een snufje edelgistvlokken voor een hartige, kaassmaak.
Heeft het gesmaakt?
Laat je mening horen!
Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.