Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept vega champignon truffel pasta

Vegetarische champignon truffel pasta

Pasta vegetariana ai funghi e tartufo

Gemiddeld
20 min
765 kcal
Vegetarisch

Geniet van deze heerlijke vega champignon truffel pasta, romige en smaakvol met een verfijnde truffelsaus. Deze pasta tartufo is het perfecte comfortgerecht voor liefhebbers van truffel en paddestoelen. De rijke champignon-roomsaus biedt de ultieme balans tussen de aardse smaak van champignon en de luxe van truffel. En de Pipe Rigate is hiervoor de ideale pasta-match, gezien dit pastaschelpje zich vult met de heerlijke Tartufo pastasaus.

Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 400 g Pipe Rigate
    Product Pipe Rigate Grand'Italia

    Bij Grand’Italia maken we de Pipe Rigate Tradizionali van 100% kwaliteitsgraan, die wordt vermalen tot semolina in Italiaanse molens om de kwaliteit van het pastabloem te garanderen.

    Bekijk product
  • 400 g Pastasaus Tartufo
    Product pastasaus Tartufo Grand'Italia

    De pastasaus dankt deze volle smaak aan de basis van melkroom, Grana Padano DOP en boter. De Italiaanse zomertruffel verrijkt de saus en geeft die karakteristieke aardse truffelsmaak.

    Bekijk product
  • 2 stuks bosuien
  • 200 g gemengde paddenstoelen (in kwarten)
  • 1 zak waterkers of rucola
  • 1 el wijnazijn
  • Olijfolie

Direct in je mandje bij:

Voedingswaarde

  • Kcal: 765
  • Eiwitten: 18
  • Koolhydraten: 78
  • Vetten: 31

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Bestrijk de bosuien met 1 el olijfolie. Gril de bonsui in een grillpan of op een hete grillplaat, ca. 1 minuut op elke snijkant.
  2. Kook de pipe rigate volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 10 minuten, voor een 'al dente' bite.
  3. Bak de paddenstoelen in 2 el olijfolie in ca. 3 minuten rondom bruin. Voeg de Tartufo saus toe en verwarm deze in de pan.
  4. Maak een salade van de waterkers, een scheut olijfolie en azijn. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Bewaar bij het afgieten van de pasta één kopje kookvocht. Schep de pasta door de saus en voeg het kopje kopje kookvocht toe.
  6. Verdeel de pasta over borden en garneer met de bosui. Serveer de salade erbij.
Buon appetito!

Tip van ons!

Voor een extra verfijnde smaak kun je een scheutje witte wijn toevoegen aan de truffelsaus. Dit geeft de romige pasta een lichte zuurgraad die perfect balanceert met de rijke smaken van de truffel en champignons.

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten