Bewaarde recepten
Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Vegan pastasalade met kipstuckjes
Insalata di pasta vegana con pezzi di 'pollo'
Gemiddeld
30 min
706 kcal
Vegan
Zin in een vegan pastasalade met veel verse groenten en een malse bite? Hiermee gaat iedere kipliefhebber voor de bijl! De Italiaanse dressing met balsamico-azijn geeft een fris zuurtje aan het geheel.
Scherm aan tijdens koken
Ingrediënten
Voor hoeveel personen ga je koken?
-
300 g Fusilli Half Volkoren
In de receptuur maken we gebruik van een unieke combinatie van 50% durum tarwe en 50% volkoren durum tarwe. Daardoor is onze half volkoren pasta een bron van vezels.
Bekijk product320 g vegan kipstuckjes (De Vegetarische Slager)240 g champignons (in plakjes)1 stuk courgette (in plakjes)1 teen knoflook (fijngehakt)300 g kidneybonen (uitgelekt)300 g kikkererwten (uitgelekt)4 stuks mini komkommers (in plakjes)140 g gele cherrytomaten (gehalveerd)20 g radijsspruiten2 el balsamicoazijnPeper en zout (naar smaak)Direct in je mandje bij:
Voedingswaarde
- Kcal: 706
- Eiwitten: 18,8
- Koolhydraten: 81,5
- Vetten: 13,9
Bereidingswijze
Scherm aan tijdens koken- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 10 minuten, voor een 'al dente' bite.
- Verhit intussen een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de vegan kipstuckjes (De Vegetarische Slager) 4-6 minuten op middelhoog vuur.
- Haal de vegan kipstuckjes uit de pan en bak vervolgens in een scheut olijfolie de champignons 5 minuten op hoog vuur.
- Voeg de courgette en knoflook toe en bak nog 5 minuten op laag tot middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
- Meng de balsamicoazijn met 2 el olijfolie om de dressing te maken. Breng op smaak met peper en zout.
- Meng vervolgens alle ingrediënten, inclusief de bonen en kikkererwten. Verdeel over 4 borden en serveer met de radijsspruiten en dressing ernaast.
Heeft het gesmaakt?
Laat je mening horen!
Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.