Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept Tortellini met roomsaus en parmaham Grand'Italia

Tortellini met Romana roomsaus en krokante Parmaham

Tortellini con Romana e prosciutto di Parma

Makkelijk
25 min

Geniet van deze heerlijke tortellini met roomsaus en ham, een perfect romig gerecht met een rijke, zachte smaak. De combinatie van tortellini en de verfijnde roomsaus maakt dit tot een luxe maaltijd voor iedere dag, die zelfs de drukste dagen tot iets speciaals maakt. Snel, makkelijk en altijd een succes!

Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 400 g Tortellini met vlees
    Product Tortellini al Gusto Carne Grand'Italia

    Tortellini zijn kleine pastaringetjes met een lekkere vulling. Het pastadeeg wordt gemaakt van kwaliteitsgraan en eieren voor een volle smaak. Deze Tortellini al Gusto Carne zijn gevuld met mortadella en zijn heerlijk in hun eenvoud.

    Bekijk product
  • 400 g Pastasaus Romana
    Product pastasaus Romana Grand'Italia

    Deze pastasaus dankt de romige smaak aan de basis van melkroom en de smaakvolle Italiaanse kazen; Pecorino Romano DOP, Grana Padano DOP en mascarpone.

    Bekijk product
  • 200 ml kippenbouillon
  • 200 g Parmaham
  • rucola

Direct in je mandje bij:

Voedingswaarde

  • Kcal: 856
  • Eiwitten: 27,8 g
  • Koolhydraten: 72 g
  • Vetten: 49,9 g

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende ca. 14 minuten.
  2. Doe de Romana pastasaus en kippenbouillon in een pan (de pasta moet er later ook bij kunnen). Breng de roomsaus aan de kook en laat deze ca. 10 minuten op een matig vuur indikken.
  3. Bak de Parmaham krokant.
  4. Giet de pasta af en voeg deze samen met de basilicum toe aan de saus. Laat dit samen ca. 1 minuut koken.
  5. Garneer de pasta met de krokant gebakken Parmaham (eventueel verkruimeld) en de rucola.
Buon appetito!

Tip van ons!

Voor eventuele variatie kun je de krokante Parmaham ook vervangen door knapperig gebakken reepjes chorizo. Dit zorgt voor wat extra pit.

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten