Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept Tortellini in brodo Grand'Italia

Tortellini in brodo

Tortellini in brodo

Makkelijk
30 min
435 kcal
Vegetarisch

Tortellini in brodo, een authentieke Italiaanse klassieker, combineert delicate tortellini met een rijke bouillon voor een hartverwarmend gerecht. Perfect voor koude dagen of als een lichte maar smaakvolle maaltijd. Dit tortellini in brodo recept brengt de traditionele smaken van Italië naar jouw keuken. Ontdek hoe eenvoudig en heerlijk pasta in brodo kan zijn!

Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 220 g Tortellini met kaas

    Tortellini zijn kleine pastaringetjes met een lekkere vulling. Het pastadeeg wordt gemaakt van kwaliteitsgraan en eieren voor een volle smaak. Deze Tortellini ai Formaggi zijn gevuld met kaas en ricotta en zijn heerlijk in hun eenvoud.

    Bekijk product
  • 1 stuk ui (gesnipperd)
  • 4 tenen knoflook (in dunne plakjes)
  • 140 ml fruitige rode wijn (bijv. Merlot)
  • 1 stuk winterpeen (fijngesneden)
  • 1 stuk prei (in halve ringen)
  • 1 stengel bleekselderij (in plakjes)
  • 100 g Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 1 el suiker
  • verse oregano naar smaak

Direct in je mandje bij:

Voedingswaarde

  • Kcal: 435
  • Eiwitten: 20
  • Koolhydraten: 45
  • Vetten: 17

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Verhit een scheut olijfolie in een ruime (diepe) pan en fruit hierin de ui en knoflook samen voor 1 minuut.
  2. Voeg de suiker toe en laat al roerend voor 5 minuten op zacht vuur karamelliseren.
  3. Voeg de rode wijn en de bouillon toe, roer even goed door. Voeg dan ook de winterpeen, prei en bleekselderij toe.
  4. Voeg de ongekookte tortellini toe en laat voor ca. 15 minuten zachtjes koken totdat de tortellini 'al dente' is.
  5. Verdeel de soep over 4 kommen en rasp er lekker wat Parmezaanse kaas over. Garneer nog met wat verse oregano.
Buon appetito!

Tip van ons!

Voeg een snufje nootmuskaat toe aan de bouillon voor een extra authentieke touch.

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten