Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept Spaghetti carbonara met champignons Grand'Italia

Spaghetti carbonara met champignons

Spaghetti alla carbonara ai funghi

Makkelijk
Notenvrij

Spaghetti Carbonara is een Italiaanse klassieker waar we champignons aan hebben toegevoegd. Als je de traditionele versie verkiest, blijft deze spaghetti carbonara toch een goede optie. De toevoeging van champignons geeft een interessante twist en maakt het net iets voedzamer zonder de traditionele essentie te verliezen. Zo krijg je wat extra groenten binnen, terwijl de romige smaak van de spaghetti carbonara behouden blijft. De champignons geven een aardse smaak en extra textuur, perfect voor liefhebbers van pasta carbonara met champignons.

Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 400 g Spaghetti
    Product Spaghetti Grand'Italia

    Bij Grand’Italia maken we de Spaghetti Tradizionali van 100% kwaliteitsgraan, die wordt vermalen tot semolina in Italiaanse molens om de kwaliteit van het pastabloem te garanderen.

    Bekijk product
  • 400 g Pastasaus Carbonara
    Product pastasaus Carbonara Grand'Italia

    Deze kant-en-klare carbonara saus dankt de heerlijke romige en rokerige smaak aan de Pancetta, Italiaanse kazen (Grana Padano DOP en Pecorino Romano DOP) en zwarte peper.

    Bekijk product
  • 200 g champignons
  • verse tijm
  • olijfolie
  • 100 g Parmezaanse kaas (geraspt)
  • gemalen peper

Direct in je mandje bij:

Voedingswaarde

  • Kcal: 732
  • Eiwitten: 28,1 g
  • Koolhydraten: 75,9 g
  • Vetten: 33,7 g

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Bak de champignons in een scheut olijfolie in een koekenpan. Voeg de Carbonara saus samen met de tijmblaadjes toe en laat deze zachtjes pruttelen.
  2. Kook intussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 11 minuten, voor een 'al dente' bite.
  3. Giet de pasta af en meng deze door de saus.
  4. Serveer met vers gemalen peper en geraspte Parmezaanse kaas.
Buon appetito!

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten
Recept Spaghetti Carbonara Grand'Italia

Italiaanse recepten

Italië staat bekend om haar rijke culinaire erfgoed, waar elk gerecht...