Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept spaghetti vongole Aan tafel bij Jannie x Grand'Italia

Spaghetti alle vongole met kerstomaatjes

Spaghetti alle vongole con pomodorini

Makkelijk
25 min
Volkoren

Spaghetti alle vongole is een echte klassieker uit de Italiaanse keuken, die Janneke (een van onze pasta ambassadeurs) van Aan tafel bij Jannie, graag thuis maakt. Dit bordje pasta geeft haar een echt vakantiegevoel! Wanneer je zelf deze pasta vongole met kerstomaatjes maakt, zet je naast dat vakantiegevoel ook een voedzame maaltijd op tafel. Door de Spaghetti Half Volkoren te gebruiken voeg je extra vezels toe aan je maaltijd, zonder in te leveren op smaak.

Aantafelbijjannie x Grand'Italia
Een recept van: Aan tafel bij Jannie
Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 200 g Spaghetti Half Volkoren
    Product Spaghetti Half Volkoren Grand'Italia

    In de receptuur maken we gebruik van een unieke combinatie van 50% durum tarwe en 50% volkoren durum tarwe. Daardoor is onze half volkoren pasta een bron van vezels.

    Bekijk product
  • 400 g venusschelpen
  • 2 tenen knoflook (fijngesneden)
  • 0.5 rode peper (fijngesneden)
  • 1 el tomatenpuree
  • 100 g kerstomaatjes (gehalveerd)
  • 70 ml witte wijn
  • 8 takjes verse peterselie (fijngesneden)
  • 0.5 citroen (sap)
  • Peper en zout (naar smaak)

Direct in je mandje bij:

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Controleer de venusschelpen. Als ze kapot zijn of open blijven staan als je erop tikt kun je ze beter weggooien. De goede schelpjes spoel je meerdere keren goed af onder stromend water.
  2. Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan. Fruit de knoflook, rode peper en gehalveerde kerstomaatjes samen met de tomatenpuree voor 2-3 minuten.
  3. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 10 minuten, voor een 'al dente' bite.
  4. Doe de venusschelpen bij de knoflook, rode peper en kerstomaatjes. Bak alles samen voor 1 minuut.
  5. Blus de venusschelpen af met de witte wijn en doe de deksel op de pan. Laat ca. 3 minuten pruttelen totdat alle venusschelpen open zijn.
  6. Schep de spaghetti door de vongole en voeg de peterselie en het citroensap toe. Schep goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
  7. Verdeel de spaghetti alle vongole over 2 borden en garneer met een citroenpartje.
Buon appetito!
Een recept van: Aan tafel bij Jannie
Aantafelbijjannie x Grand'Italia

In de keuken is Janneke van Aan tafel bij Jannie op haar vrolijkst. Ze deelt makkelijke en vooral smaakvolle recepten. Met Grand’Italia zet ze in een handomdraai heerlijke gerechten op tafel. Onmisbaar in haar keuken? Goede olijfolie en citroenen!

Bekijk meer recepten van Aan tafel bij Jannie!

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten
Recept Spaghetti Carbonara Grand'Italia

Italiaanse recepten

Italië staat bekend om haar rijke culinaire erfgoed, waar elk gerecht...