Bewaarde recepten
Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Spaghetti alle vongole met kerstomaatjes
Spaghetti alle vongole con pomodorini
Makkelijk
25 min
Volkoren
Spaghetti alle vongole is een echte klassieker uit de Italiaanse keuken, die Janneke (een van onze pasta ambassadeurs) van Aan tafel bij Jannie, graag thuis maakt. Dit bordje pasta geeft haar een echt vakantiegevoel! Wanneer je zelf deze pasta vongole met kerstomaatjes maakt, zet je naast dat vakantiegevoel ook een voedzame maaltijd op tafel. Door de Spaghetti Half Volkoren te gebruiken voeg je extra vezels toe aan je maaltijd, zonder in te leveren op smaak.
Scherm aan tijdens koken
Ingrediënten
Voor hoeveel personen ga je koken?
-
200 g Spaghetti Half Volkoren
In de receptuur maken we gebruik van een unieke combinatie van 50% durum tarwe en 50% volkoren durum tarwe. Daardoor is onze half volkoren pasta een bron van vezels.
Bekijk product400 g venusschelpen2 tenen knoflook (fijngesneden)0.5 rode peper (fijngesneden)1 el tomatenpuree100 g kerstomaatjes (gehalveerd)70 ml witte wijn8 takjes verse peterselie (fijngesneden)0.5 citroen (sap)Peper en zout (naar smaak)Direct in je mandje bij:
Bereidingswijze
Scherm aan tijdens koken- Controleer de venusschelpen. Als ze kapot zijn of open blijven staan als je erop tikt kun je ze beter weggooien. De goede schelpjes spoel je meerdere keren goed af onder stromend water.
- Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan. Fruit de knoflook, rode peper en gehalveerde kerstomaatjes samen met de tomatenpuree voor 2-3 minuten.
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 10 minuten, voor een 'al dente' bite.
- Doe de venusschelpen bij de knoflook, rode peper en kerstomaatjes. Bak alles samen voor 1 minuut.
- Blus de venusschelpen af met de witte wijn en doe de deksel op de pan. Laat ca. 3 minuten pruttelen totdat alle venusschelpen open zijn.
- Schep de spaghetti door de vongole en voeg de peterselie en het citroensap toe. Schep goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de spaghetti alle vongole over 2 borden en garneer met een citroenpartje.
Heeft het gesmaakt?
Laat je mening horen!
Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.