Bewaarde recepten
Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Spaghetti aglio, olio e peperoncino
Spaghetti aglio, olio e peperoncino
Makkelijk
15 min
595 kcal
Vegetarisch
Dit gerecht uit Rome bewijst dat goede pasta niet veel extra’s nodig heeft. Hij is perfect in al zijn eenvoud. Deze variant bevat een pepertje voor extra pit. Niet zo’n fan van peper? Dan laat je hem gewoon weg.
Scherm aan tijdens koken
Ingrediënten
Voor hoeveel personen ga je koken?
-
400 g Spaghetti all’Uovo
Bij Grand’Italia maken we onze eierpasta van pastabloem van harde tarwe, ook wel semolina genoemd, voor een pasta met een stevige bite. De Spaghetti all’Uovo heeft een volle smaak door het gebruik van 100% verse vrije uitloopeieren.
Bekijk product100 ml olijfolie4 tenen knoflook (in dunne plakjes)Verse peterselie (fijngesneden)1 rode peper (fijngesneden)Direct in je mandje bij:
Voedingswaarde
- Kcal: 595
- Eiwitten: 14g
- Koolhydraten: 70g
- Vetten: 28g
Bereidingswijze
Scherm aan tijdens koken- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 8 minuten, voor een 'al dente' bite.
- Zet een pan waar straks ook de pasta in past op laag vuur en doe er de olijflie, knoflook, peterselie en rode peper in.
- Verwarm alles 1 minuut. Zorg dat de knoflook niet verbrandt, anders wordt hij bitter.
- Neem de pan van het vuur en schep de spaghetti erdoor.
Tip van ons!
Wist je dat veel Italianen de dag na een avond met te veel wijn een groot bord spaghetti con aglio, olio e peperoncino eten? De koolhydraten zouden helpen tegen de kater, de knoflook en peper zouden pijnstillend werken.
Heeft het gesmaakt?
Laat je mening horen!
Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.