Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept Rijkgevulde Italiaanse tomatensoep met pesto Grand'Italia

Rijkgevulde Italiaanse tomatensoep met pesto

Zuppa di pomodoro Italiano al pesto

Makkelijk
25 min
330 kcal
Vegetarisch

Deze smaakvolle en rijkgevulde soep is een goede maaltijd vol met vitaminen van alle groenten. Met Sugocasa als basis zet je super snel deze heerlijke kop soep op tafel.

Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 690 g Sugocasa Tradizionale
    Product Sugocasa Tradizionale Grand'Italia

    Sugocasa Tradizionale dankt de lekkere tomatensmaak aan de verse tomaten die binnen 48 uur van het veld in de tomatensaus verwerkt zijn.

    Bekijk product
  • 75 g Vermicelli
    Product Vermicelli Grand'Italia

    Bij Grand’Italia maken we de Vermicelli Tradizionali van 100% kwaliteitsgraan, die wordt vermalen tot semolina in Italiaanse molens om de kwaliteit van het pastabloem te garanderen.

    Bekijk product
  • 4 el Pesto alla Genovese
    Product Pesto alla Genovese Grand'Italia

    Pesto is een bekende smaakmaker uit de authentieke Italiaanse keuken. Grand’Italia Pesto alla Genovese dankt de herkenbare smaak aan de Italiaanse basilicum van de beste kwaliteit, Italiaanse kaas (Grana Padano DOP) en pijnboompitten.

    Bekijk product
  • 1 courgette (in halve plakjes)
  • 0.5 winterpeen (in dunne plakjes)
  • 1 prei (in ringen)
  • 1 groentebouillonblokje
  • olijfolie

Direct in je mandje bij:

Voedingswaarde

  • Kcal: 330 kcal
  • Eiwitten: 20g
  • Koolhydraten: 34g
  • Vetten: 12g

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Was de preiringen en laat uitlekken in een vergiet.
  2. Breng 500 ml water met de Sugocasa aan de kook. Verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg de vermicelli toe. Laat 5 minuten zachtjes koken.
  3. Voeg de wortel (plakjes) en prei toe en kook 3 minuten mee. Doe de courgette (in halve plakjes) erbij en laat alles nog 5 minuten koken.
  4. Verdeel de soep over borden, roer er een lepel pesto door en besprenkel met een scheutje olijfolie.
Buon appetito!

Tip van ons!

Wil je deze rijkgevulde soep nog meer vulling geven en wat extra eiwitten toevoegen? Bak dan nog 200g kipfilet (of vegetarische kipstukjes) en voeg deze samen met alle groenten toe aan deze Zuppa di Pomodori al Pesto.

Zelf de croutons maken? Snijd 2 sneetjes oud (wit)brood in dobbelstenen van 1 cm. Verhit 4 el olijfolie in een koekenpan en voeg een geplette teen knoflook toe. Doe de stukjes brood erbij en bak ze in ca. 4 min. bruin en krokant. Schep regelmatig om. Bestrooi met een beetje zout en peper. Leg ze op een bord en laat afkoelen.

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten