Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept Pompoen geitenkaas lasagne met tomatensaus Grand'Italia

Pompoen geitenkaas lasagne met tomatensaus

Lasagne con zucca, pomodoro e formaggio di capra

Gemiddeld
60 min
632 kcal
Vegetarisch

Geniet van de rijk gevulde en smakelijke lagen in deze vegetarische pompoen geitenkaas lasagne. Proef de verse tomatensmaak van Sugocasa Tradizionale. De romige zoute laagjes met witte kazen, als ricotta en geitenkaas, gaan goed samen met de zoete smaak van de pompoen. Zoet en zout wordt niet voor niets vaak gezien als een smaakvol duo. Om het gerecht af te maken, wordt over deze pompoen lasagne nog lekkere Parmezaanse kaas geraspt. Na het afbakken kun je nog een lichte drizzle van extra vierge olijfolie over de lasagne doen. Een perfect gebalanceerde vega lasagne voor de koudere dagen!

Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 250 g Lasagne pasta
    Product Lasagne Tradizionali Grand'Italia

    Bij Grand’Italia maken we onze witte pasta (Tradizionali) in Italië van kwalitatief pastabloem, ook wel semolina in het Italiaans, en gebruiken we alleen harde tarwe die voor 100% in Italiaanse molens is vermalen. Door het gebruik van kwaliteitsingrediënten hebben de lasagnebladen een heerlijke stevige bite.

    Bekijk product
  • 400 g Sugocasa Tradizionale
    Product Sugocasa Tradizionale Grand'Italia

    Sugocasa Tradizionale dankt de lekkere tomatensmaak aan de verse tomaten die binnen 48 uur van het veld in de tomatensaus verwerkt zijn.

    Bekijk product
  • 800 g (fles)pompoen (in blokjes)
  • 1 grote rode ui (in halve ringen)
  • 2 tenen knoflook (gesnipperd)
  • 200 g zachte geitenkaas (verkruimeld)
  • 250 g ricotta
  • Verse peterselie (fijngesneden)
  • Peper en zout (naar smaak)
  • Parmezaanse kaas (geraspt)
  • (Extra vierge) olijfolie

Direct in je mandje bij:

Voedingswaarde

  • Kcal: 632
  • Eiwitten: 27,5g
  • Koolhydraten: 64,4g
  • Vetten: 28,2g

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Verhit een scheut olijfolie in een pan. Fruit de rode ui ringen glazig.
  3. Voeg de gesnipperde knoflook, pompoenblokjes en de peterselie toe en bak ca. 12 minuten mee op hoog vuur. Schep regelmatig om tot de pompoenblokjes beetgaar zijn en goudbruin beginnen te kleuren.
  4. Voeg de Sugocasa Tradizionale toe, roer goed door en breng aan de kook. Zet het vuur iets lager en laat nog 10 minuten zachtjes sudderen. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  5. Verdeel 1/3 van de lasagnesaus over de bodem van een ingevette ovenschaal. Maak vervolgens een laag met de helft van de ricotta en leg 3 lasagnebladen er verticaal bovenop.
  6. Herhaal stap 5, maar leg de lasagnebladen dit keer in tegengestelde richting (horizontaal). Eindig met een laag van lasagnesaus en bestrooi met de verkruimelde geitenkaas.
  7. Bestrooi (naar smaak) met de geraspte Parmezaanse kaas en bak de pompoen lasagne in ca. 35 minuten gaar in de oven.
Buon appetito!

Tip van ons!

Pompoen snijden kan soms best een uitdaging zijn. Soms is een pompoen namelijk nog zo hard, dat je er bijna niet doorheen komt. Je kunt natuurlijk al voorgesneden stukjes pompoen kopen om het jezelf makkelijk te maken. Maar snijd je ‘m liever zelf, dan hebben we een hele handige tip voor je om het jezelf makkelijker te maken.

1. Prik met een vork een paar gaatjes in de schil van de pompoen.
2. Doe de pompoen daarna voor ca. 2 min. in de magnetron.
3. De pompoen komt er nu een stuk zachter uit!

Variatietip! Indien je toch wat hartigs mist in deze vegetarische lasagne, dan kun je wat pancetta toevoegen aan de lasagnesaus. Dit geeft het gerecht een extra lekkere haritge bite.

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten