Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept Penne pasta pesto alla genovese Grand'Italia

Penne pasta pesto alla genovese

Penne con pesto alla genovese

Makkelijk
30 min
Eiwitrijk

De eenvoudige ingrediënten zetten de ster van dit recept, de Pesto alla Genovese, in de spotlight! Wie houdt er niet van een goed gevulde pasta pesto? Deze penne pesto combineert de rijke smaken van de Italiaanse keuken met een moderne twist. De penne pasta pesto is een perfecte balans van smaakvolle pesto met verse kruiden die iedere hap onweerstaanbaar maakt. Wat dit gerecht extra aantrekkelijk maakt, is de eenvoud die het biedt; binnen enkele minuten zet je een volledige maaltijd op tafel.

Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 400 g Penne
    Product Penne Tradizionali pasta Grand'Italia

    Bij Grand’Italia maken we de Penne Tradizionali van 100% kwaliteitsgraan, die wordt vermalen tot semolina in Italiaanse molens om de kwaliteit van het pastabloem te garanderen.

    Bekijk product
  • 180 g Pesto alla Genovese
    Product Pesto alla Genovese Grand'Italia

    Pesto is een bekende smaakmaker uit de authentieke Italiaanse keuken. Grand’Italia Pesto alla Genovese dankt de herkenbare smaak aan de Italiaanse basilicum van de beste kwaliteit, Italiaanse kaas (Grana Padano DOP) en pijnboompitten.

    Bekijk product
  • 400 g cherrytomaten (tros)
  • 300 g kipfilet (in blokjes)
  • 1 grote courgette (in plakjes)
  • 1 gele paprika (in blokjes)
  • verse basilicum (gescheurd)
  • Parmezaanse kaas (geraspt)

Direct in je mandje bij:

Voedingswaarde

  • Kcal: 771
  • Eiwitten: 45,3 g
  • Koolhydraten: 84,1 g
  • Vetten: 26,6 g

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 11 minuten, voor een 'al dente' bite.
  2. Bak de kipfilet, paprika en courgette in een hapjespan totdat ze goudbruin zijn.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de tros cherrytomaten in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Gril de tros cherrytomaten voor ongeveer 10 minuten.
  4. Meng de penne met de Pesto alla Genovese. Voeg vervolgens de kip, paprika, courgette en de helft van de cherrytomaten (zonder takjes) toe. Bewaar de andere helft van de cherrytomaten voor de garnering
  5. Verdeel de pasta pesto over de borden en garneer met een trosje cherrytomaten, vers geraspte Parmezaanse kaas en blaadjes gescheurde basilicum.
Buon appetito!

Tip van ons!

Ben je fan van pasta pesto, maar wil je eens iets anders proberen? Vervang de Pesto alla Genovese in dit recept eens door onze Pesto Rosso of onze Pesto Piccante (voor een beetje extra pit). Hiermee breng je makkelijk variatie aan in je favoriete recepten!

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten