Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept Pasta Pesto Tartufo Grand'Italia

Penne met truffelpesto, kastanjechampignons en spinazie

Penne al pesto tartufo, funghi e spinaci

Makkelijk
20 min
Vegetarisch

Italianen zijn dol op paddenstoelen. Dit gerecht bevat naast kastanjechampignons ook truffel: de koning onder de paddenstoelen. Met zijn aardse, rijke smaak regeert hij in dit gerecht. De pasta met truffelsaus heeft een verfijnde en luxueuze smaak, terwijl de kastanjechampignons zorgen voor een volle en hartige touch. De spinazie maakt het gerecht daarnaast extra voedzaam. Met deze truffel pasta pesto spinazie, creëer je een combinatie van smaken die iedereen kan waarderen. Of je nu kiest voor een simpele herfstige maaltijd of een uitgebreid diner, deze pasta pesto spinazie met truffelsaus is altijd een schot in de roos!

Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 400 g Penne all’Uovo
    Product Penne all'Uovo Grand'Italia

    Bij Grand’Italia maken we onze eierpasta van pastabloem van harde tarwe, ook wel semolina genoemd, voor een pasta met een stevige bite. De Penne all’Uovo heeft een volle smaak door het gebruik van 100% verse vrije uitloopeieren.

    Bekijk product
  • 180 g Truffel pesto
    Product Pesto Tartufo 90g Grand'Italia

    We maken deze truffelpesto volgens Italiaans recept – Ricetta Italiana, met Italiaanse zwarte zomertruffel.

    Bekijk product
  • 260 g kastanjechampignons (in kwarten)
  • 400 g verse spinazie
  • Parmezaanse kaas (geraspt)
  • olijfolie

Direct in je mandje bij:

Voedingswaarde

  • Kcal: 592
  • Eiwitten: 24,4 g
  • Koolhydraten: 78,1 g
  • Vetten: 18,8 g

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 7 minuten, voor een 'al dente' bite.
  2. Verhit een grillpan en gril de champignons tot er mooie strepen ontstaan.
  3. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en voeg telkens een hand spinazie toe tot deze geslonken is.
  4. Roer de Pesto Tartufo, champignons en spinazie door de pasta.
  5. Garneer met de Parmezaanse kaas.
Buon appetito!

Tip van ons!

Ook lekker met krokant gebakken Pancetta!

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten