Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept Penne met pompoen en pancetta Grand'Italia

Penne met pompoen en pancetta

Penne con zucca e pancetta

Makkelijk
30 min
885 kcal
Eiwitrijk

Deze penne met pompoen is de ideale maaltijd die zoet met zout combineert. De zoete smaak van pompoen en de hartige smaak van de pancetta staan garant voor een gouden combinatie. Deze pasta is een feest voor je smaak!

Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 400 g Penne
    Product Penne Tradizionali pasta Grand'Italia

    Bij Grand’Italia maken we de Penne Tradizionali van 100% kwaliteitsgraan, die wordt vermalen tot semolina in Italiaanse molens om de kwaliteit van het pastabloem te garanderen.

    Bekijk product
  • 500 g pompoen
  • 250 g pancetta of spek (in reepjes)
  • 15 g salieblaadjes (in reepjes)
  • 2 stuks rode uien (in parten)
  • 75 g hazelnoten
  • 2 tenen knoflook (geperst)
  • 75 g Parmezaanse kaas (geraspt)

Direct in je mandje bij:

Voedingswaarde

  • Kcal: 885
  • Eiwitten: 32
  • Koolhydraten: 78
  • Vetten: 48

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Maak de pompoen goed schoon en snijd doormidden met een broodmes. Verwijder met een lepel de zaden uit de helften en snijd het vruchtvlees in parten van 2 cm (de pompoen hoeft niet geschild te worden). Snijd de parten in blokjes.
  2. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 11 minuten, voor een 'al dente' bite.
  3. Bak ondertussen de pancettareepjes op matig vuur in een grote koekenpan of wok.
  4. Voeg de pompoen en ui toe en roerbak 3 minuten mee met de pancetta.
  5. Doe de hazelnoten, knoflook en salie erbij en bak alles nog 3 minuten tot de pompoen beetgaar is.
  6. Giet de pasta af en schep door het pompoenmengsel. Breng op smaak met versgemalen peper en een beetje zout.
  7. Verdeel de pasta over borden en rasp de Parmezaanse kaas erover.
Buon appetito!

Tip van ons!

In de supermarkt zijn verse, kant-en-klare pompoenblokjes verkrijgbaar. Je kunt de pompoen in deze pasta ook vervangen door blokjes knolselderij of pastinaak. Bereid ze op dezelfde wijze als de pompoenblokjes.

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten
Recept Spaghetti Carbonara Grand'Italia

Italiaanse recepten

Italië staat bekend om haar rijke culinaire erfgoed, waar elk gerecht...