Bewaarde recepten
Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Penne all’Amatriciana
Penne all'Amatriciana
Op zoek naar een klassiek Italiaans gerecht? Probeer penne all’amatriciana! Deze smaakvolle pasta amatriciana is een echte Italiaanse favoriet, vol van smaak door de combinatie van hartige spekjes en tomatensaus. Het penne amatriciana recept is eenvoudig te bereiden en biedt de perfecte balans tussen zout en zuur. Niet voor niks een favoriet onder de Italianen, en die van ons!
Ingrediënten
-
400 g Penne
Bij Grand’Italia maken we de Penne Tradizionali van 100% kwaliteitsgraan, die wordt vermalen tot semolina in Italiaanse molens om de kwaliteit van het pastabloem te garanderen.
Bekijk product690 g Sugocasa ErbeSugocasa Erbe dankt de lekkere tomatensmaak aan de verse tomaten die binnen 48 uur van het veld in de saus verwerkt zijn. De kruiden geven deze basis tomatensaus een extra smaakvolle touch.
Bekijk product1 stuk ui (gesnipperd)2 stuks ui (in halve ringen)200 g wortel (in plakjes)2 stengels bleekselderij (in plakjes)1 teen knoflook (fijngesneden)120 g Pancetta of Guanciale (in reepjes)3 stuks gedroogde pepertjes80 g Pecorino Romano (geraspt)Direct in je mandje bij:
Voedingswaarde
- Kcal: 803
- Eiwitten: 27
- Koolhydraten: 92
- Vetten: 35
Bereidingswijze
Scherm aan tijdens koken- Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de gesnipperde ui, wortel, bleekselderij en knoflook ca. 5 minuten op zacht vuur.
- Voeg de Sugocasa toe en laat ca. 15 minuten zachtjes koken. Pureer de saus en breng op smaak met zout en peper
- Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de pancetta of Guanciale op matig vuur voor 3 minuten. Voeg de witte uitenringen toe en bak deze 5 minuten op laag vuur mee.
- Verkruimel de gedroogde pepertjes onder een pan (of op z'n Italiaans in een vijzel) en voeg deze aan de pastasaus toe. Laat alles nog 10 minuten zachtjes koken. Breng de saus op smaak met zout.
- Kook intussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 11 minuten, voor een 'al dente' bite.
- Giet de pasta af en bewaar een kopje kookvocht. Roer de pasta door de saus en voeg het scheutje kookvocht toe.
- Verdeel de pasta over 4 borden en garneer met de geraspte Pecorino Romano.
Tip van ons!
Lekker met een frisse groene salade.
Heeft het gesmaakt?
Laat je mening horen!
Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.