Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept pastasalade met tonijn en pesto Grand'Italia

Pastasalade met tonijn en pesto

Insalata di pasta al tonno e pesto

Makkelijk
15 min
890 kcal
Lactosevrij

Deze pastasalade met tonijn verrast je smaakpapillen, want de pastasalade is heerlijk fris door de combinatie van tonijn en kappertjes. De Pesto alla Genovese en zongedroogde tomaten zorgen voor een extra bite. Deze tonijn pastasalade is daarom perfect voor op een warme dag. Of je nu een lichte lunch wilt of een bijgerecht voor een zomerse barbecue, deze pasta tonijn salade is altijd een succes. Probeer deze heerlijke pasta salade tonijn en geniet van een snel en gemakkelijk te bereiden maaltijd.

Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 350 g Mini Penne
    Product Mini Penne Grand'Italia

    Bij Grand’Italia maken we de Mini Penne Tradizionali van 100% kwaliteitsgraan, die we vermalen tot semolina in Italiaanse molens om de kwaliteit van het pastabloem te garanderen.

    Bekijk product
  • 180 g Pesto alla Genovese
    Product Pesto alla Genovese Grand'Italia

    Pesto is een bekende smaakmaker uit de authentieke Italiaanse keuken. Grand’Italia Pesto alla Genovese dankt de herkenbare smaak aan de Italiaanse basilicum van de beste kwaliteit, Italiaanse kaas (Grana Padano DOP) en pijnboompitten.

    Bekijk product
  • 1 el kappertjes
  • 1 blik tonijn (uitgelekt)
  • 150 g zwarte olijven (kleingesneden)
  • 150 g Zongedroogde tomaten
    Product Pomodori Secchi Grand'Italia

    Pomodori secchi zijn zongedroogde tomaten, in zonnebloemolie met wijnazijn, peterselie, knoflook en chilipeper.

    Bekijk product
  • Verse basilicum (gescheurd)
  • 4 tomaten (in stukjes, zaadlijsten verwijderd)
  • Rucola (kleingesneden)
  • 1 el pijnboompitten

Direct in je mandje bij:

Voedingswaarde

  • Kcal: 890
  • Eiwitten: 24,3g
  • Koolhydraten: 71,9g
  • Vetten: 54,7g

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Kook de mini penne volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 7 minuten, voor een 'al dente' bite. Giet af en spoel af met koud water. Dit voorkomt dat de pasta plakkerig wordt.
  2. Meng de Pesto alla Genovese door de pasta.
  3. Meng alle overige ingrediënten in een andere kom.
  4. Voeg de ingrediënten toe aan de koude pasta pesto en meng het geheel.
Buon appetito!

Tip van ons!

Varieer eens met 100% volkoren pasta, door de Mini Penne te vervangen door Mini Penne Volkoren.

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten