Bewaarde recepten
Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Pastasalade met gerookte kip
Insalata di pasta con pollo
Makkelijk
Zin in een lekker lichte pastasalade met gerookte kip, broccoli en heerlijk frisse yoghurtdressing? Deze pastasalade is perfect als volwaardige hoofdmaaltijd, maar kan ook prima als bijgerecht. Heb je wat over? Dan kun je deze frisse pastasalade ook heerlijk eten als lunch.
Scherm aan tijdens koken
Ingrediënten
Voor hoeveel personen ga je koken?
-
75 g Penne Tricolore
Bij Grand’Italia maken we de Penne Tricolori van 100% natuurlijke ingrediënten. Ze worden gemaakt van kwaliteitsgraan dat we vermalen tot semolina in Italiaanse molens om de kwaliteit van het pastabloem te garanderen. Spinazie en tomaat geven de vormpjes de vrolijke kleuren.
Bekijk product75 g gerookte kipfilet (in smalle reepjes)0.25 broccoli (in kleine roosjes)50 g rucola25 ml yoghurt0.25 citroen (sap en rasp)25 g Parmezaanse kaas (geraspt)olijfoliepeper (naar smaak)Direct in je mandje bij:
Voedingswaarde
- Kcal: 473
- Eiwitten: 34,2 g
- Koolhydraten: 58,6 g
- Vetten: 10,7 g
Bereidingswijze
Scherm aan tijdens koken- Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 11 minuten, voor een 'al dente' bite. Giet af en spoel koud onder de kraan. Laat goed uitlekken.
- Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie en voeg de broccoliroosjes toe. Bak 5 minuten op hoog vuur.
- Meng het citroensap- en de rasp met de yoghurt en breng op smaak met peper.
- Meng de penne met de frisse yoghurtdressing. Voeg vervolgens de gerookte kip en broccoliroosjes toe en meng.
- Voeg tot slot de rucola toe en meng nogmaals.
- Verdeel de pasta over de borden en garneer met geraspte Parmezaanse kaas.
Tip van ons!
Extra lekker met verse oregano!
Heeft het gesmaakt?
Laat je mening horen!
Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.